Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
chirie fara tva, venituri aferente cu tva? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

chirie fara tva, venituri aferente cu tva?

7 replies to this topic

#1 cristinaadriana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 09 March 2010 - 04:08 PM

o societate platitoare de tva a inchiriat un teleschi pe o perioada determinata...facturarea se face fara tva...la veniturile aferente utilizarii acestui teleschi (din vanzarea biletelor) se va colecta sau nu tva? va multumesc

#2 anansc83

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 09 March 2010 - 06:16 PM

a inchiriat cui, in ce tara?

#3 cristinaadriana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:53 AM

societatea romana X a inchiriat teleschiul de la o alta societate Y tot din Romania. societatea Y emite factura pentru chirie fara TVA. eu, societatea X folosesc teleschiul pentru a obtine venituri (din vanzarea biletelor). colectez TVA?(eu zic ca da)...dar atunci nu ar trebui sa am dreptul sa si deduc TVA la factura de chirie?

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 March 2010 - 01:12 AM

Da."colectez TVA?(eu zic ca da)"
Nu. Nu ai ce sa deduci daca nu platesti tva (factura este fara tva) "...dar atunci nu ar trebui sa am dreptul sa si deduc TVA la factura de chirie?"

#5 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 11 March 2010 - 02:31 AM

Colectezi tva dar daca firma y care iti inchiriaza nu este platitoare de tva nu ai ce deduce :smile:

Dreptul de deducere ar fi dar nu-i de unde.

Aceasta postare a fost editata de newold: 11 March 2010 - 02:41 AM

#6 cristinaadriana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 March 2010 - 11:39 AM

multumesc. ambele firme sunt platitoare de tva. eu insa va tb sa imi colectez si sa platesc tva pt serviciile prestate fara sa pot sa deduc tva la cheltuiala cea mai mare ( cu chiria pt teleschi)...

#7 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 March 2010 - 04:23 PM

nu-l platesti nu ai ce deduce

#8 STANCU IONICA

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 07 April 2010 - 07:49 PM

O soc.x ,platitoare de T.V.A.obtine venituri numai din chirii,factureaza fara tva,nu s-a optat ptr.taxare normala,fact.de la furnizori cum se inreg?

Cota de tva(neded.) o inreg. in cont 635 , aceasta chelt.este ded.sau neded.la calc.imp.pe profit,cum evidentiez in jurnalul de cumparari,respectiv in decont,apoi in decl.394 la sem.Va multumesc anticipat.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL