Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Proiect de OUG - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Proiect de OUG

13 replies to this topic

#1 cristibotze

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 181 Postari:

Postat 16 March 2010 - 09:54 AM

Dupa cum ne-am obisnuit, guvernul arunca vorbe pe care le uita a doua zi. Proiectul de OUG postat pe site ul MF prevede mentinerea impozitului minim pe anul 2010 desi primul ministru a anuntat renuntarea la acesta cel putin pentru o parte a firmelor.
Poate in 2011 tot prin OUG in luna febr vom afla ca se prelungeste impozitul minim pana in 2015..
Ce ar mai fi de spus? Nu ar mai fi de spus ceva ci ar fi de ridicat piatra de jos, dar stim si noi si stiu si ei ca romanii nu lupta pentru dreptate. Romanii accepta orice. NU sariti sa imi condamnati opinia, dar ceea ce fac grecii ar trebui sa facem noi acum si de fiecare data cand nesimtitii de la guvern isi bat joc de noi.

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/...la_10032010.pdf

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 16 March 2010 - 10:50 AM

Ce nesimtiti! Nu mai pot sa ii sufar!!!!

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 11:18 AM

mi-e rau :laugh: incredibil !!! :frusty: e numai proiect ??

http://www.money.ro/macroeconomie/intrarea...entru-2015.html

si altele similare :
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...proiect-oug.htm

http://codfiscal.money.ro/mfp-oug-pentru-m...ect-15-03-2010/

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 March 2010 - 11:50 AM

#4 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 16 March 2010 - 11:53 AM

Mda! Pai de abia in forma asta isi pot face socotelile mai bine si vorba aia ,, nu ne pun sa platim impozit anticipat (pe care totusi il puteai recupera intr-un fel sau altul), ci platim musai impozit minim-nerecuperabil"!
Draga guvernule Boc, TREZESTE-TE!!!!!!!! :frusty: ca omori agentii economici si e musai sa-ti dai seama ca AZI trebuie s-o faci si pentru ca ieri erai foarte ocupat!!!
Deci chiar TREBUIE sa emigram! :laugh:

iata din nota de fundamentare argument ;))-de rasul curcilor!
,,2.Impact asupra mediului de afaceri
Măsura are influențe pozitive prin corelarea capacității de plată a
impozitului cu rezultatele curente financiare ale contribuabililor, întrucât în
cazul în care activitatea unei societăți comerciale se reduce de la un an la altul,
sarcina fiscală generată de plățile anticipate poate afecta performanța
societății, aceasta fiind obligată să finanțeze statul până la definitivarea
impozitului pe profit aferent anului respectiv."

Aceasta postare a fost editata de DENISA GRIGORITA: 16 March 2010 - 11:56 AM

%%%

#5 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:10 PM

Vezi postareaLexiroxi, la Jan 27 2010, 08:31 PM, a spus:

ARTICOL DE PRESA - sistemul platilor anticipate , publicat pe situl ANAF la data de 25.01.2009
Potrivit dispozitiilor art. 34 lit. b) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, începând cu anul 2010, contribuabilii, altii decât cei prevăzuti la lit. a), urmează să aplice sistemul plătilor anticipate.
Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza căruia se determină plătile anticipate este impozitul pe profit datorat conform declaratiei privind impozitul pe profit pentru anul precedent, fără a lua în calcul plătile anticipate efectuate în acel an.
Contribuabilii care în anul precedent au fost plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor efectuează plăti anticipate trimestriale, în contul impozitului pe profit, în sumă de o pătrime din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru anul fiscal precedent, actualizat cu indicele de inflatie (decembrie fată de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului initial al anului pentru care se efectuează plătile anticipate.
Termenul până la care se efectuază plata este până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă nu se prevede altfel.
iata ca s-a modificat schimbarea ... din nou !! :laugh:

Vezi postareaLexiroxi, la Feb 9 2010, 10:31 PM, a spus:

ANAF stabileste pentru 2010, prin Instructiunile de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat", prevazute in Ordinul 1430/3.02.2010 publicat in MO 83/8.02.2010, impozitul pe profit pentru anul precedent pe baza caruia se determina platile anticipate:
3.1. Pentru platile anticipate, in contul impozitului pe profitul anual, prevazute la pozitia 1 din Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat, prevazut in anexa nr. 15, datorate de contribuabilii prevazuti la art. 34 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, formularul se completeaza trimestrial, dupa cum urmeaza:
La randul 1 "Suma datorata" se inscrie suma reprezentand o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie (luna decembrie fata de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se efectueaza platile anticipate, calculata in conformitate cu prevederile art. 34 alin. (6) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Impozitul pe profit pentru anul precedent, pe baza caruia se determina platile anticipate, este impozitul pe profit anual datorat, conform declaratiei privind impozitul pe profit pentru anul precedent, fara a lua in calcul platile anticipate efectuate in acel an.
Pentru anul 2010, in cazul contribuabililor prevazuti la art. 34 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, la stabilirea platilor anticipate se va lua in calcul impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, inregistrat in contul 691 "Cheltuieli cu impozitul pe profit", cumulat, dupa caz, cu sumele inregistrate in contul 698 "Cheltuieli cu impozitul pe venit si cu alte impozite care nu apar in elementele de mai sus", in cazul contribuabililor care au devenit platitori de impozit pe profit in cursul anului 2009 potrivit art. 107^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contribuabilii care in anul precedent au fost platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor efectueaza platile anticipate trimestriale, datorate in contul impozitului pe profit, in suma de o patrime din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in anul fiscal precedent, actualizat cu indicele de inflatie (luna decembrie fata de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborarii bugetului initial al anului pentru care se
efectueaza platile anticipate. In acest caz, pentru stabilirea platilor anticipate se va lua in calcul impozitul pe veniturile microintreprinderilor inregistrat in contul 698 "Cheltuieli cu impozitul pe venit si cu alte impozite care nu apar in elementele de mai sus".
Contribuabilii nou-infiintati au obligatia de a declara trimestrial plati anticipate in contul impozitului pe profit, la nivelul impozitului minim anual aferent primei transe de venituri totale, prevazuta la art. 18 alin. (3) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, recalculat in mod corespunzator pentru perioada impozabila respectiva.

si inca o data cu proiectul asta ordonanta :frusty:

deci, de 3 ori pt. impoz. de anul asta !!!!

prima oara : plati anticipate la impoz. pe profit / venit micro real, de anul trecut, fara impoz. minim platit
a 2-a oara : plati anticipate la impoz. pe profit / venit micro DAR si cu impoz. minim, adica rulaj 691/698
a 3-a oara : plati cu impozit minim direct

imi scapa ceva ?? e ceva ce nu am inteles corect ?

bataie de joc !!!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 March 2010 - 12:23 PM

#6 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 16 March 2010 - 10:18 PM

Pentru stabilirea impozitului pe profit datorat trimestrial avem acum de urmat urmatorii pasi:
1)calculul impozitului pe profit aferent trimestrului/anului, potrivit prevederilor titlului II din Codul fiscal sau calcularea impozitului pe profit anticipat dupa formula ((rulaj 691/698)+(rulaj 691/698 *0.035))/4
2) incadrarea in transa de venituri totale anuale prevazuta la art. 18 alin. (3) din Codul fiscal in functie de veniturile totale anuale inregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent;
3) stabilirea impozitului minim anual/trimestrial datorat corespunzător transei de venituri totale anuale, determinata potrivit pasului 2);
4) compararea impozitului pe profit trimestrial/anual cu impozitul minim trimestrial/anual si plata impozitului la nivelul sumei celei mai mari.

#7 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 11:16 PM

multumim frumos, Lexiroxi :frusty:

:laugh:

#8 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 17 March 2010 - 09:28 AM

Lexiroxi, ai uitat un pas important, nr. 5 - greva fiscala si nr. 6 - emigrarea in tari mai calde. :frusty:
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#9 gramaco

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 266 Postari:

Postat 17 March 2010 - 02:07 PM

Ce frumos ne tepuiesc Bocii astia....apropo' de impozitul minim ca il va elimina si baga forfetaru :

Ia auziti ce zice consiliera lui Boc azi la RFI :

"Cat despre contestatul impozit forfetar, consilierul lui Boc spune ca va ramane in forma din 2009 DOAR anul acesta, dupa care va fi modificat.

"Decizia politica este foarte ferma de a pastra impozitul forfetar in formatul propus in 2009 DOAR pentru anul 2010. De la inceputul anului 2011, asteptam un proiect nou de lege care sa intre in vigoare, dar el este inca in lucru la grupul de experti de la Ministerul de Finante.

Scopul major este de a-l aplica doar in sectoarele economice expuse la un grad de risc mare de evaziune fiscala. Bine, e usor sa spui restaurant, coafor, frizerie, dar mai exista cateva sectoare expuse, care sunt foarte sensibile din punct de vedere al fiscalizarii, cum este comertul cu cereale sau agricultura, in general, nefiscalizata, produsele accizabile - bauturi, alcool si asa mai departe, dar din pacate acestea nu vor intra in discutia despre impozitul forfetar", spune Andreea Paul Vass.

Multumim ca va ganditi la binele mediului de afaceri !!

Ce draguta e d-na consilier cu acel "DOAR" !!
Vor vedea ei cat costa acel DOAR !

Mi-e scarba si lehamite !!

#10 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 17 March 2010 - 02:14 PM

ce nesimtitiiii :frusty: au uitat de tot ca la inceputul anului tranbitau ca va fi regandit acest impozit..

#11 anuszka

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 17 March 2010 - 08:30 PM

Deci, nu mai pot. Simt ca iau foc. Am niste clienti care s-au caznit sa plateasca acest impozit, doar in speranta ca va fi scos anul acesta. Mai bine isi plateau angajatii..............

#12 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 March 2010 - 09:31 PM

Premierul Emil Boc a prezentat ieri parlamentului cele șapte măsuri anticriză pe care guvernul le va lua în 2010, dar și 28 de măsuri luate anul trecut, făcând referire inclusiv la menținerea TVA la 19% și a cotei unice de impozitare la 16%.
...Printre măsurile pentru sprijinirea firmelor, premierul a amintit neimpozitarea profitului reinvestit, amânarea la plată a obligațiilor restante, accelerarea rambursării TVA, ajutoarele de stat, măsurile de stimulare a industriei chimice și energetice, reducerea taxelor și tarifelor parafiscale. Emil Boc a amintit inclusiv menținerea TVA la 19% și a cotei unice la 16% printre măsurile anticriză.
El a evidențiat eficiența măsurilor anticriză luate până acum de executiv invocând stabilitatea cursului valutar, scăderea dobânzilor, menținerea deficitului bugetar ?în limite controlabile?, creșterea exporturilor în ultimele trei luni și finalizarea a 42 de kilometri de autostradă în 2009.
În 2010, a declarat premierul, guvernul va oferi facilități pentru tinerii până în 35 de ani care înființează firme, va înlocui impozitul minim cu cel forfetar și va reduce numărul de declarații fiscale ce trebuie completate de persoanele juridice. Compensarea TVA de rambursat cu cel de recuperat, inițierea Legii parteneriatului public-privat, amânarea și în 2010 a plății impozitului anticipat pe venit sunt alte măsuri ce vor fi puse în practică în acest an.
?Să fim cu toții cumpătați, să nu cerem mai mult decât se poate da, decât poate economia în acest moment. Criza a fost trecută mai ușor de cei care au fost cumpătați înainte de ea, deși economia duduia și la ei. (...) Mesajul meu este să consolidăm ceea ce am obținut, să lăsăm deoparte demagogia și populismul?, s-a adresat Boc parlamentarilor.

Ce idioti :frusty:

Si eu ce le spun clientilor? Ce platesc pe 25? Cine ma crede pe mine si nu pe Boc?-cine e destept

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 17 March 2010 - 09:34 PM

#13 abcde

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 75 Postari:

Postat 18 March 2010 - 10:44 PM

Guvernul asta ne afunda si pe noi contabilii odata cu firmele. Ne ia painea de la gura.
Mai am speranta ca se vor razgandi pana la sfarsitul lunii martie.

#14 DR

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 639 Postari:

Postat 18 March 2010 - 10:52 PM

Vezi postareaabcde, la Mar 18 2010, 10:44 PM, a spus:

Guvernul asta ne afunda si pe noi contabilii odata cu firmele. Ne ia painea de la gura.
Mai am speranta ca se vor razgandi pana la sfarsitul lunii martie.
Da! bine spus .................guvernul ne ia painea de la gura ......nu altiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL