Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cheltuieli nedeductibile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cheltuieli nedeductibile

11 replies to this topic

#1 BIANCA 1997

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 17 March 2010 - 05:38 PM

Buna ziua ,as vrea si eu un raspuns urgent daca se poate.am urmatoarea situatie :in 2005 soc mea a inreg profit doar in primul sem al anului ,urmand ca in lunile urmatoare sa inreg doar chelt (cele curente :cu amortizarea ,chirie ,asigurari ,consumabile,salarii etc).In urma controlului efectuat la soc noastra acele cheltuieli au fost considerate nedeductibile in baza art 21 din codul fiscal ,deoarece soc nu a inreg venituri ,(pierderea fiind acoperita cu profitul din anul anterior).Intrebarea mea este ,se poate asa ceva?

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 March 2010 - 06:01 PM

In acceptiunea fiscala a inspectorilor (organelor) de control da, si depunerea bilantului la ONRC -cheltuiala obligatorie-este nedeductibila daca nu ai venituri. Eu personal nu sunt de acord cu asa ceva. Incercati sa contestati.

#3 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 17 March 2010 - 06:55 PM

Nici eu nu sunt de acord.

Pai atunci sa simplificam legislatia cu urmatorea fraza: daca societatea este pe pierdere toate cheltuielile sunt nedeductibile

Mi se pare a fi un abuz!

Aceasta postare a fost editata de beatrice1971: 17 March 2010 - 06:56 PM

Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#4 BIANCA 1997

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 18 March 2010 - 09:41 PM

Din pacate nu mi ramane decat sa fac contestatie.(trebuie gandit foarte bine art de lege invocat in contestatie-poate ma pute ti ajuta).Decizia organului fiscal a fost luata.Asta e tara in care traim.

Aceasta postare a fost editata de BIANCA 1997: 18 March 2010 - 09:43 PM

#5 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 19 March 2010 - 07:42 AM

nu inteleg de ce ch cu salariile si nu numai, le-au considerat nedeductibile... Chiar daca nu s-au inregistrat venituri, pentru aceste cheltuieli cu salariatii s-au platit totusi niste contributii catre bugetul de stat si bugetul asiig. soc.... :frusty:

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 19 March 2010 - 07:46 AM

#6 BIANCA 1997

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 19 March 2010 - 08:52 AM

Vezi postareamarra_2000, la Mar 19 2010, 07:42 AM, a spus:

nu inteleg de ce ch cu salariile si nu numai, le-au considerat nedeductibile... Chiar daca nu s-au inregistrat venituri, pentru aceste cheltuieli cu salariatii s-au platit totusi niste contributii catre bugetul de stat si bugetul asiig. soc.... :frusty:
Cheltuielil cu salariile intr un final le au considerat deductibile ,dar cele cu amortizare ,chirie,consumabile ,rca ,nu

#7 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 04 July 2010 - 12:24 PM

mai e lume care reclama acest aspect in controale

Vezi postareaemiliacrstn, la Jun 28 2010, 10:32 AM, a spus:

Alt caz. La un control al administratiei mi s-a scazut cheltuielile cu salariile si cu amotizarile la o firma care nu mai avea venituri de cateva luni (aveam un singur salariat) pe motiv ca sunt cheltuieli care nu sunt producatoare de venituri eu ne mai avand nici un venit

Vezi postareamarra_2000, la Jun 28 2010, 11:00 AM, a spus:

-amortizarea inteleg ca nu a luat-o in calcul, dar cu salariile ce au avut? chiar daca nu ai inregistrat venituri, pt aceste salarii s-au platit contributii si impozit :laugh: ...de ce sa nu fie luate in considerare?????

ca principiu al deductibilitatii doar pt. chelt. facute in scopul obtinerii de venituri, abordarea "organului" nu mi se pare absurda, insa nu aplicata la activitati cu ciclu mai lung sau cu perioade de stagnare, cum ar fi in constructii, de ex., adica in fct de fiecare situatie particulara.

apoi, pt. faptul ca nu scoti oamenii in somaj desi nu mai ai activitate o perioada - ba te mai si incarci cu taxe la stat aferente salariilor - ar trebui sa te premieze cu o facilitate, nu sa te penalizeze cu nedeductibilitati. faza cu taxe la stat obligatorii dar nedeductibile daca nu ai venituri, mi se pare si mie aberanta !!! :lnr (1):

#8 isis

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 06 July 2010 - 06:54 PM

ce parere aveti?: daca una dintre activitatile societatii este organizare evenimente (nunti, petreceri etc), ce fac in lunile fara venituri cu amortizarea utilajelor de bucatarie si amenajarea spatiului? sunt ele deductibile?

#9 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 06 July 2010 - 07:21 PM

amortizare-nedeductibila prin nefolosinta
amenajare a carui spatiu? al tau? (deductibila, tratata ca o investitie amortizabila in viitor) al locului unde prestezi? (facturata)

#10 isis

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 07 July 2010 - 10:52 AM

este spatiu inchiriat si am amenajat (tapet, gresie, mocheta) un etaj pentru salon evenimente.
am facut investitii mari la acest salon, si nu am contractat decat 3 evenimente anul acesta, inseamna ca amortizarea chelt. cu amenajarea si utilajele de bucatarie este deductibila numai 3 luni?
pe aceeasi firma mai exista o activitate care este profitabila, pe ansamblu obtin profit.

#11 mutual

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 302 Postari:
  • Interests:XBOX 360 ONE, TRAVELLING

Postat 07 July 2010 - 05:15 PM

O idee pe care eu o aplic este inregistrarea pe(in) contul 471 (eventual cu analitice) a cheltuielilor deductibile pe perioadele mai mari de 3 luni fara venituri si decontarea pe conturile de cheltuieli in perioada ulterioara cand se inregistreaza venituri, inclusiv in anii urmatori. Justificarea legala si fiscala a deductibilitatii este ca efectuarea tuturor acelor cheltuieli s-a facut pentru mentinerea activitatii si existentei firmei. In plus, din mai 2009 se plateste deja un impozit minim obligatoriu pentru firmele in functiune ceea ce presupune ca statul (fiscul) se asteapta ca aceste firme vor realiza venituri viitoare la care se vor deduce o serie de cheltuieli efectuate anterior.

Mai ajuta la "cosmetica" contabila a firmelor, prin trecerea pe 471 se va putea inregistra chiar cate un mic profit si atunci cand nu merge business-ul.

#12 cuceritor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 07 July 2010 - 07:47 PM

Vezi postareamutual, la Jul 7 2010, 06:15 PM, a spus:

O idee pe care eu o aplic este inregistrarea pe(in) contul 471 (eventual cu analitice) a cheltuielilor deductibile pe perioadele mai mari de 3 luni fara venituri si decontarea pe conturile de cheltuieli in perioada ulterioara cand se inregistreaza venituri, inclusiv in anii urmatori. Justificarea legala si fiscala a deductibilitatii este ca efectuarea tuturor acelor cheltuieli s-a facut pentru mentinerea activitatii si existentei firmei. In plus, din mai 2009 se plateste deja un impozit minim obligatoriu pentru firmele in functiune ceea ce presupune ca statul (fiscul) se asteapta ca aceste firme vor realiza venituri viitoare la care se vor deduce o serie de cheltuieli efectuate anterior.

Mai ajuta la "cosmetica" contabila a firmelor, prin trecerea pe 471 se va putea inregistra chiar cate un mic profit si atunci cand nu merge business-ul.
Ideea nu prea respecta prevederile OMFP 3055/2009, 'In debitul contului 471 "Cheltuieli inregistrate in avans' se inregistreaza:
- sumele reprezentand abonamentele, chiriile, certificatele de emisii de gaze cu efect de sera achizitionate si alte cheltuieli efectuate anticipat (401,512,531)."
In aceste conditii, chiar daca s-au efectuat cheltuieli pentru amenajarea unui spatiu inchiriat (si ele au legatura cu activitatile declarate de firma), acestea pot fi amortizate de chirias
pe durata contractului de inchiriere, conform prevederilor Codului Fiscal.

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL