Am nevoie de ajutor avizat asa ca incerc sa prezint pe scurt conflictul de munca: sunt cadru didactic dar am si un contract de colaborare cu o firma radio/tv unde am lucrat pana acum cateva luni ca realizator radio. Cu ei am semnat in 2007 un contract individual de munca in valoare de 165 lei si unul de cesiune drept de autor care figura ca anexa la CIM, in valoare de 1000 lei. In primul an firma a depus tot ce trebuie aferent acestor venituri dar in anul urmator nu am mai declarat decat salariul de 165 lei. in anul 2009, in mai (dupa ce am tot solicitat fisele fiscale) am fost fortata sa accept incheierera contractului de munca si sa raman ca angajat doar in baza celui de cesiune.
Intre timp am ramas insarcinata si nu am mai vrut sa colaborez cu ei asa ca am cerut finalizarea colaborarii si implicit eliberarea tuturor documentelor aferente si plata concediilor neefectuate. Evident, solicitarile mele nu au avut mult timp niciun raspuns asa ca, dupa ce am amenintat firma cu plangerea la ITM, mi s-a s-a spus ca am lucrat la negru. Mi-au eliberat fisele fiscale pe 2007, 2008 (ce aveau) si mi-au platit concediile neefectuate (43 zile) cu circa 350 lei (calcul facut in baza CIM.
In acest moment astept un raspuns la o cerere oficiala trimisa acum 2 luni si care are si nr de inregistrare dat de firma, dar vad ca nu mai vine. In aceasta cerere, le solicit dovezile care sa ateste ca am avut salariul de 12 mil (intre timp s-a mai marit), acte aditionale, fisa postului etc (toate cerute ca sa pot vedea gradul de ilegalitate) si de asemenea le-am trimis adeverintele pe care trebuie sa le completeze pt dosarul meu de indemnizatie. Practic, perioada de depunere va expira curann si as vrea sa pot lua 85% din venituri.
Din ce v-am relatat, imi puteti spune ce solutii exista? Pot face plangere la ITM?
Ma gandesc ca va fi oricum f greu, dat fiind ca este firma unui deputat.
In cazul in care am 2-3 persoane(fosti angajati care au plecat la cateva luni dupa mine din firma) care pot sa dea declaratii in favoarea mea, cat ma poate ajuta?
Va multumesc