Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Nelamurire Registru de casa! - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Nelamurire Registru de casa!

3 replies to this topic

#1 SisterQ

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 18 March 2010 - 02:21 PM

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Daca astazi primesc bonuri/chitante (diverse cheltuieli) cu data de saptamana trecuta, in Registrul de Casa scris de mana, este corect sa le trec in ziua primirii , desi difera data? Pentru ca oricum nu se mai poate "umbla" in urma in Registru de Casa .
Multumesc!

#2 daniela16

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 18 March 2010 - 02:44 PM

BUNA!TREBUIE SA FACI UN DECONT ! SI LE PUI IN REGISTRU IN ZIUA IN CARE FACI DECONTUL.

#3 Paturcai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 18 March 2010 - 02:48 PM

Vezi postareaSisterQ, la Mar 18 2010, 04:21 PM, a spus:

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Daca astazi primesc bonuri/chitante (diverse cheltuieli) cu data de saptamana trecuta, .... este corect sa le trec in ziua primirii , desi difera data?
Treceti acele bonuri pe un decont de cheltuieli si dati data decontului ziua in care le inregistrati in Registrul de casa.
Ma mira totusi ca nu folositi decontul de cheltuieli (ordin de deplasare) care este obligatoriu ca bonurile fiscale sa fie recunoscute ca si cheltuieli in contabilitate. Daca imi aduc aminte exista o ordonanta (parca 109) din februarie 2009 care abroga unele prevederi referitoare la inregistrarea bonurilor fiscale in contabilitate. ANAF a venit cu niste precizari prin care lasa sa se inteleaga ca da, OG 109 nu mai da voie sa inregistram bonuletele si bonurile fiscale decat pe baza de decont de cheltuieli.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

#4 SisterQ

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 18 March 2010 - 03:11 PM

Vezi postareaPaturcai, la Mar 18 2010, 02:48 PM, a spus:

Vezi postareaSisterQ, la Mar 18 2010, 04:21 PM, a spus:

Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Daca astazi primesc bonuri/chitante (diverse cheltuieli) cu data de saptamana trecuta, .... este corect sa le trec in ziua primirii , desi difera data?
Treceti acele bonuri pe un decont de cheltuieli si dati data decontului ziua in care le inregistrati in Registrul de casa.
Ma mira totusi ca nu folositi decontul de cheltuieli (ordin de deplasare) care este obligatoriu ca bonurile fiscale sa fie recunoscute ca si cheltuieli in contabilitate. Daca imi aduc aminte exista o ordonanta (parca 109) din februarie 2009 care abroga unele prevederi referitoare la inregistrarea bonurilor fiscale in contabilitate. ANAF a venit cu niste precizari prin care lasa sa se inteleaga ca da, OG 109 nu mai da voie sa inregistram bonuletele si bonurile fiscale decat pe baza de decont de cheltuieli.

Multumesc pt raspunsuri!
Problema este ca cineva raspunde de registru de casa scris de mana, si eu de cel din programul de contabilitate (cele 2 registre difera). Eu fac deconturi de cheltuieli cu data primului bon, dar bonurile le inregistrez in program cu data fiecaruia; acest lucru neputand fi facut si de persoana cu registru de casa . Voi cere sa faca de acum incolo deconturile, persoana respectiva. Multumesc!

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL