Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Consum propriu - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Consum propriu

3 replies to this topic

#1 DIANA CICERO

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:
  • Interests:multiple

Postat 29 March 2010 - 09:05 PM

La o benzinarie se achizitioneaza combustibil pentru vanzare, dar o parte din el se foloseste pentru a alimenta masinile proprii ( firma face si transport). Am citit nenumarate pareri, pro si contra, legate de colectarea sau nu a Tva pentru consumul intern :frusty:

De asemenea se achizitioneaza marfuri pentru magazinul din benzinarie, dar o parte merg pe protocol. Se colecteaza TVA in acest caz?

Sincera sa fiu, eu nu am colectat pana acum, dar am vazut si alte pareri.

Va rog sa-mi dati un sfat .

Multumesc
diana

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 29 March 2010 - 10:05 PM

pentru consum intern carburant la servicii transport , nu colectezi tva
pentru protocol, da si faci autofactura

#3 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 30 March 2010 - 08:57 AM

pentru consum propriu, faci transfer din 371 in 302, fara a colecta TVA,
pentru protocol, ai in vedere
"14. La calculul profitului impozabil limitele cheltuielilor deductibile prevăzute de legislația în vigoare se aplică trimestrial sau potrivit prezentelor norme metodologice, după caz, astfel încât la finele anului acestea să se încadreze în prevederile legii. Pentru contribuabilii care au obligația de a plăti impozitul pe profit anual, limitele cheltuielilor deductibile prevăzute de legislația în vigoare se aplică anual."
deci vezi partea peste 2% trimestrial sau anual, si faci autofactura pentru TVA aferenta partii ce depaseste 2% trimestrial sau anual.
Bea

#4 DIANA CICERO

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:
  • Interests:multiple

Postat 30 March 2010 - 01:53 PM

Vezi postareaBea, la Mar 30 2010, 09:57 AM, a spus:

pentru consum propriu, faci transfer din 371 in 302, fara a colecta TVA,
pentru protocol, ai in vedere
"14. La calculul profitului impozabil limitele cheltuielilor deductibile prevăzute de legislația în vigoare se aplică trimestrial sau potrivit prezentelor norme metodologice, după caz, astfel încât la finele anului acestea să se încadreze în prevederile legii. Pentru contribuabilii care au obligația de a plăti impozitul pe profit anual, limitele cheltuielilor deductibile prevăzute de legislația în vigoare se aplică anual."
deci vezi partea peste 2% trimestrial sau anual, si faci autofactura pentru TVA aferenta partii ce depaseste 2% trimestrial sau anual.

Multumesc din suflet, Bea.....si totusi, daca te uiti in functiunea contului 4427, acolo scrie ca se face 635=4427 pentru consumul propriu....cred ca se refera la acel consum care nu este in scopul activitatii economice, nu?....cel putin eu asa il vad....in CF la art. 128 (4) lit.a), scrie ca, constituie livrare
preluarea de catre persoana impozabila a bunurilor achizitionate, pentru a fi utilizate in scopuri care nu au legatura cu activitatea economica desfasurata. Per a contrario, rezulta ca daca le folosesti in scopuri economice, nu constituie livrare si deci nu colectezi TVA.
Eu de asta m-am prevalat.
Ma intreb care o fi gandirea celor care colecteaza TVA pentru consumul propriu... :frusty: ...si nu sunt putini aceia, crede-ma.

O zi frumoasa iti doresc !

Vezi postareamihaela_cva, la Mar 29 2010, 11:05 PM, a spus:

pentru consum intern carburant la servicii transport , nu colectezi tva
pentru protocol, da si faci autofactura
Multumesc frumos Mihaela....esti o draguta. :laugh:
diana

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL