Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
calcul gresit concediu medical - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

calcul gresit concediu medical

8 replies to this topic

#1 ANGHEL NICOLAE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 31 March 2010 - 07:09 PM

Care este monografia contabila in situatia in care s-a calculat gresit un concediu medical (cod 08) suportat din FNUASS? Mentionez faptul ca declaratia privind concediile medicale a fost depusa, inclusiv cererea de rambursare. (gresita media zilnica). Am depus ulterior o declaratie rectificativa. Persoanei respective i s-a platit concediul medical, suma pe care a incasat-o fiind mai mare. Intre timp persoana respectiva a lichidat , deci nu mai lucreaza in cadrul societatii.

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 31 March 2010 - 07:42 PM

de corectie. stornezi inreg initiala si repui cu inreg actuale, corecte. Banii ca sa ii recuperezi de la pers respectiva nu cred ca mai poti, dar poti sa imputi suma persoanei vinovate sau sa inregistrezi 658neded =423

#3 ANGHEL NICOLAE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 31 March 2010 - 07:58 PM

Contabila care a calculat concediile medicale este lichidata si ea , deci nu am cum sa ii imput ei.
Referitor la inregistrarea 658=423 cred ca este gresita deoarece sumele au fost platite salariatului (nu mai au ce cauta in creditul lui 423). Cred ca mai corect ar fi 658 (ch nedeductibila)=431, deoarece nu le mai pot recupera din FNUASS.

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 31 March 2010 - 08:08 PM

suma platita in plus reprezinta indemnizatie concediu medical (cont 423) pe care a incasat-o salariatul. Casa de Sanatate nu este vinovata ca ati calculat si acordat gresit aceasta suma, ei v-au dat (sau va vor da) banii care se cuvin corect. Deci nu are ce sa caute nici Casa Sanatate in efectuarea corectiei, nici contul 431.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 31 March 2010 - 08:09 PM

#5 ANGHEL NICOLAE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 31 March 2010 - 08:37 PM

Problema este ca cei de la Casa de Sanatate imi vor vira o suma mai mica deoarece am depus declaratie rectificativa. Suma respectiva a fost inregistrata in creditul contului 423 in luna in care s-au calculat gresit medicalele ca si concedii medicale suportate din FNUASS , in luna urmatoare contul 423 s-a debitat ca urmare a platii catre salariati a concediilor medicale.

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 31 March 2010 - 08:53 PM

corect. este exact ce spun si eu. refaci inregistrarile respective. Eu ti le spun doar pe cele care privesc salariatul.
acum faci 431=423 rosu,
423=%444,4312,4372,4314 rosu
si 658=423 negru cu suma lipsa (echivalentul incasarii sumei necuvenite 5311=423)

#7 ANGHEL NICOLAE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 31 March 2010 - 08:56 PM

Cred ca ai dreptate , daca stornez inregistrarea initiala si apoi inregistrez corect , cu inregistrarea contabila 658=423 se inchide contul 423.
Eu as fi vrut sa nu mai stornez inregistrarile gresite, ci doar sa diminuez suma pe care o am de incasat din FNUASS cu diferenta platita in plus.

#8 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 31 March 2010 - 08:58 PM

Nu ai cum, ca se modifica si contributiile si se reface (verifica intai) si declaratia 100,102

#9 ANGHEL NICOLAE

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 31 March 2010 - 09:29 PM

contributiile nu se modifica deoarece concediile medicale erau pe cod 08 sarcina si lauzie
pensia se retine la minim
sanatate nu se retine
somaj nu se retine deoarece sunt sume suportate din FNUASS nu de societate
impozit nu se retine

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL