Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Incasare numerar pentru o factura storno de la furnizor - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Incasare numerar pentru o factura storno de la furnizor

3 replies to this topic

#1 eu_2006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 66 Postari:

Postat 06 April 2010 - 02:08 PM

Buna ziua,

Am primit o factura de servicii de la furnizor pe care am achitat. Nu au mai putut sa-mi presteze serviciul si mi-au stornat factura si vor chitanta de la mine, ca vor sa-mi achite numerar.
Trebuie sa le emit eu chitanta?
Va rog mult sa ma ajutati si daca nu va cer prea mult sa imi spuneti si baza legala.

Va multumesc anticipat.
O saptamina foarte buna.

#2 serote

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 06 April 2010 - 02:23 PM

eu asa vad , stornezi plata la furnizor si o inregistrezi ca plata avans dupa care poti incasa suma si poti taia chitanta daca o incasezi prin casa sau o incasezi ca restituit avans prin banca 401=5121 cu suma in rosu
461=5121 cu suma in negru
5311=461 daca incasezi prin casa si 5121=461 prin banca

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 April 2010 - 10:13 PM

#3 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 06 April 2010 - 02:27 PM

Nu trebuia sa achitati serviciul decat dupa terminarea lui.
Daca v-ati inteles la plata unui avans trebuia sa faca o factura de avans si ulterior factura de servicii.
In cazul acesta, parerea mea este ca:
- anularea unui facturi se face cu factura de stornare negativa;
- anularea unei chitante se face cu chitanta de stornare negativa, emisa de prestator, iar la inmanarea chitantei negative clientului va returna si banii.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#4 GEORGE NEAGU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 06 April 2010 - 09:18 PM

Vezi postareaeu_2006, la Apr 6 2010, 03:08 PM, a spus:

Buna ziua,
Am primit o factura de servicii de la furnizor pe care am achitat. Nu au mai putut sa-mi presteze serviciul si mi-au stornat factura si vor chitanta de la mine, ca vor sa-mi achite numerar. Trebuie sa le emit eu chitanta?
Da furnizorului chitanta cu valoarea din factura de stornare, cu data cel putin data de pe aceasta factura.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 April 2010 - 10:14 PM

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL