Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
decont tva - jurnal vanzari - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

decont tva - jurnal vanzari

1 reply to this topic

#1 daiab

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 15 April 2010 - 01:51 PM

spuneti-mi, va rog, cum procedez: am emis facturi in luna 03.2010 cu servicii software catre persoane impozabile in uniune. Am depus declaratia 390 pentru acestea, dar nu-mi sunt clare urmatoarele lucruri:
la care coloana din jurnalul de vanzari trebuie sa fie incluse, mie programul mi le pune automat la coloana 18, care reprezinta livrari intracomunitare scutite cf art 143(2) b,c, care nu inteleg din codul fiscal ce inseamna, iar eu cred ca ar trebui sa apara la coloana 14 - prestari de servicii intracomunitare. Iar in decontul de tva unde le trec la rd 3 sau 3.1 sau la amandoua?
am sunat la asistenta contribuabili si mi-au raspuns ca se declara in 390 iar cand i-am intrebat de jurnal si decont mi-au zis ca pe acolo pe undeva....

va multumesc.

#2 anansc83

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 16 April 2010 - 07:09 AM

In decontul de tva completezi randul 3 si 3.1 cu suma serviciilor intracomunitare

Instructiuni de completare 300:

"Randul 3 – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari*), privind baza de impozitare pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii care nu sunt impozabile in Romania pentru ca nu au locul livrarii/prestarii stabilit, conform art. 132 si 133 din Codul fiscal, in Romania, precum si pentru livrarile intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal, pentru care exigibilitatea taxei intervine in perioada de raportare**), inclusiv sumele din facturile pentru incasari de avansuri partiale pentru livrarile intracomunitare de bunuri, scutite. De asemenea, se inscriu orice regularizari ulterioare, cu exceptia celor referitoare la serviciile intracomunitare care se inscriu la randurile 4 si 8.

Randul 3.1 – se inscriu informatiile preluate din jurnalul de vanzari*), privind baza de impozitare pentru serviciile pentru care se aplica prevederile art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, altele decat cele scutite de TVA in statul membru in care acestea sunt impozabile, prestate catre persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate, pentru care exigibilitatea intervine in perioada de raportare."

Conform instructiunilor la randul 3 se trec atat prestarile de servicii neimpozabile in Romania cf art. 132 si 133, cat si livrarile intracomunitare de bunuri, scutite cf. art. 143 alin (2) lit .b) si c), astfel in jurnalul de vanzari le treci in coloana 18.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL