Poate se gaseste cineva care sa ma ajute si pe mine cu un raspuns pt ca pina acum nu am reusit sa ma lamuresc pe deplin.
Stiu ca tranzactiile cu tilturi de valoare (in cazul meu actiuni) sint scutite de la plata impozitului daca acestea au fost realizate in decursul anului 2009.
Acest lucru este valabil inclusiv in cazul titlurilor de valoare tranzactionate in strainatate? (in cazul me cred ca e NASDAQ)
Am gasit pe site-ul ANAF urmatorul lucru:
Titluri de valoare, acțiuni
Explicații:
Reprezintă titlu de valoare orice valori mobiliare, titluri de participare la un fond deschis de investiții sau alt instrument financiar, calificat astfel de către Comisia Națională a Valorilor Mobiliare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și părțile sociale. Venitul care se impozitează provine din transferul acestor titluri de valoare.
Obligații privind declararea:
Pentru câștiguri obținute în 2009 din transferul titlurilor de valoare, altele decât părțile sociale și valorile mobiliare în cazul societăților închise: aceste venituri obținute în 2009 nu se impozitează.
Pentru câștiguri din transferul valorilor mobiliare părți sociale și valorile mobiliare în cazul cazul societăților închise: obligația calculării, reținerii și virării impozitului revine dobânditorului, la momentul încheierii tranzacției. Termenul de virare a impozitului este până la data la care se depun documentele pentru transcrierea dreptului de proprietate la registrul comerțului ori în registrul acționarilor, după caz.
În orice situație, persoana fizică nu trebuie să declare nimic.
A 2-a mea intrebare ar fi daca Comisia Națională a Valorilor Mobiliare califica in vreun fel actiunile tranzactionate in strainatate.
Ideea pe scurt e ca anul trecut am vindut niste actiuni in strainatate si ma intrebam daca trebuie sa platesc sau nu impozit pe cistigul realizat in strainatate.
Multumesc anticipat
Valentin