Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Livrare intracomunitara fara document de transport - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Livrare intracomunitara fara document de transport

5 replies to this topic

#1 ALINA BUBU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 189 Postari:

Postat 13 May 2010 - 12:32 PM

Am primit o comanda de la un client din Austria pentru executia unor piese. Acum trebuie sa facturez aceste piese clientului si as avea cateva nelamuriri legate de modul cum trebuie interpretata aceasta operatiune dpdv fiscal si cum trebuie sa intocmesc factura.
1.Clientul ne-a comunicat un cod de inregistrare in scopuri de tva valid din statul statul sau membru pe care l-am inscris in factura.
2.Exista comanda (nu exista contract) in baza careia s-au executat produsele.
3.Clientului nostru va transporta bunurile cu autoturismul personal in portbajaj.

In lipsa documentului de transport as vrea sa stiu daca:
1. consider operatiunea livrare intracomunitara, facturez fara tva in regim de scutit cu drept de deducere si declar in D300 rd. 1 si D390
2. nu consider operatiunea livrare intracomunitara, facturez cu tva si declar operatiunea in D300 rd. 9 si nu declar in D390

Exista cumva vreo posibilitate pentru a demonstra ca marfa a parasit Romania daca nu am dovada transportului sau cum as putea face dovada transportului daca clientul a transportat marfa in portbagajul masinii personale? Nu stiu sa vorbeasca la vama sa-i dea un document sau asa ceva.
Banuiesc ca nu-l va cauta nimeni in portbagaj daca el nu declara. Personal am iesit de atatea ori din tara si nimeni nu m-a controlat.
Multumesc si astept raspuns cat se poate de repede.

#2 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 13 May 2010 - 12:52 PM

Vezi postareaALINA BUBU, la May 13 2010, 12:32 PM, a spus:

Dovada transport : Cumperi formular de CMR, il completezi cu datele masinii personale la transportator apoi il dai sa-l semneze si stampileze. :frusty:

#3 ALINA BUBU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 189 Postari:

Postat 14 May 2010 - 09:46 AM

Multumesc.
De unde pot procura formularul?

#4 cornell

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:

Postat 14 May 2010 - 10:04 AM

http://www.artri.ro/downloads/formular%20N...ternational.pdf
nu vorbi rau despre tine - vei fi aprobat deindata

#5 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 09 June 2010 - 06:28 PM

Operatiunea va fi scutita cu drept de deducere si Factura nu va avea evidentiat TVA.
In acest caz CMR-ul este obligatoriu de completat si de semnat si de beneficiar - baza legala este Decretul 451/1972 privind aderarea RSR la Conventia referitoare la contractul de transport international de marfuri pe sosele.
Conform Ordinului 2222/2006 scutirea de TVA pentru livrarile intracomunitare de bunuri prevazute la art. 143 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal se face cu Factura, CMR-ul care atesta ca bunurile au fost transportate din Romania in alt stat UE si alte documente – comanda in cazul tau.

#6 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 08 July 2010 - 02:46 PM

Vezi postareaALINA BUBU, la May 14 2010, 10:46 AM, a spus:

De unde pot procura formularul?
Pt. formularul CMR vezi la:
http://www.transporturi-rutiere.ro/images/...ytCjQMyOOPRUDAb
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL