Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
facturi străinătate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

facturi străinătate

3 replies to this topic

#1 eugen_r2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 01 June 2010 - 06:02 PM

Bună ziua,

Intenționez să îmi fac un PF pentru activități de web design. Deoarece voi lucra în marea majoritate a cazurilor cu persoane juridice, ei vor cere facturi pentru a își deduce cheltuiala din impozit.
Întrebarea este: pentru clienții din străinătate se emite același tip de factură ca pentru clienții din România, sau e alt gen de factură?

Aceasta postare a fost editata de eugen_r2: 01 June 2010 - 06:03 PM

#2 Zzuper

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 02 June 2010 - 12:02 PM

Din cate stiu eu, se emite factura in Euro daca e un client din U.E. sau USD daca e din SUA. Se trece si cursul valutar pe factura respectiva.

Inca o chestie: inscrie-te ca platitor de TVA. Vei pierde multi clienti, persoane juridice, daca nu esti platitor de TVA.

#3 eugen_r2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 04 June 2010 - 03:43 PM

Mulțumesc. Există la nivelul României sau al uniunii norme clare de redactare a unei facturi pentru un client din altă țară UE? Adică un text de lege sau un regulament care să poată fi consultat?

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 05 June 2010 - 08:39 AM

art.155 Cod fiscal-pentru Ro, nu exsta diferente intre factura pt client intern si fact pt client extern ca forma (mod de intocmire).

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL