Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
autofacturare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

autofacturare

4 replies to this topic

#1 aludmy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 12 June 2010 - 06:34 AM

Daca firma are o autoutilitara si o vidanja, trebuie meaparat sa-si autofactureze deplasarile pentru interventii si vidanjarea pentru sine? Mentionez ca combustibilul il decontez pe baza de foi de parcurs si in conformitate cu normativele de consum . Daca trebuie sa facturez , atunci sa evidentiez si in jurnalul de cumparari si in jurnalul de vanzari ? Adica tva vanzari se inchide cu tva cumparari /

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 18 June 2010 - 12:13 AM

De ce sa te autofacturezi ?
Daca te referi la ch. cu comb. si TVA aferenta, din punct de vedere al deductibilitatii, din ceea ce ai scris, nu te incadrezi la art. de mai jos si chiar daca te incadrai nu se face autofactura in acest caz sau poate nu am inteles eu ce doresti sa intrebi...
CF :
" Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
t) în perioada 1 mai 2009 - 31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosința contribuabilului, cu excepția situației în care vehiculele se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenți de vânzări și de agenți de recrutare a forței de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfășurarea activității de instruire în cadrul școlilor de șoferi."

Dana

#3 AlidaInc

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 22 June 2010 - 07:56 PM

Buna ziua,

Imi cer scuze pentru offtopic: sunt obligata sa pastrez exemplarul meu de chitante la cotor sau pot atasa fiecare chitanta facturii aferente?

Multumesc!

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 23 June 2010 - 08:51 AM

Citez din lege: "Exemplarul 2 rămâne în carnet, fiind folosit ca document de verificare a operațiunilor efectuate în registrul de casă". Deci chitanta ramane atasata la Registrul Casa. Se practica obiceiul ca pe factura sa se scrie: Achitata cu chitanta nr.... din data ...
La chitantele care sunt listate pe aceeasi pagina cu factura nu prea am facut separarea facturii de chitanta (taierea paginii), dar nu cred ca e bine sa le pastrez impreuna.

Aceasta postare a fost editata de nopris: 23 June 2010 - 08:56 AM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 biscuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 09 August 2010 - 02:30 PM

Buna ziua!
Eu am urmatoarea speta si v-as ruga daca se poate ..sa-mi spuneti daca procedez corect: SC a achizitionat din germania un utilaj pe care l-a platit prin virament bancar in luna 05.In luna 06 utilajul ajunge in romania dar fara factura.Autofacturez utilajul la 2 zile de la data la care a sosit. In contabilitate am 2131=404 val (2000E X curs E la data la care fac autofactura) si 4426=4427 19% val . As vrea sa stiu cum se completeaza autofactura si daca am procedat corect.Multumesc pentru atentie!

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL