Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
marfa la export respinsa calitatic - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

marfa la export respinsa calitatic

2 replies to this topic

#1 paunescua

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 09 July 2010 - 01:15 PM

Am o problema , in iunie am livrat in Spania un lot de piese care au fost respinse din motive de lovire, am facut invoice iar acum pentru a pastra contractul am decis sa inlocuiesc intregul lot.Cum se procedeaza in cazul acesta, lotul de inlocuire nu trebuie facturat iar primul cred ca nu v-a mai fi platit.Ce documente trebuie sa intocmasc?Multumesc.

#2 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 09 July 2010 - 02:29 PM

Daca marfurile au fost lovite pe timpul transportului, se imputa transportatorului. Normal ar fi ca acesta sa aiba asigurare CMR si paguba sa fie acoperita din asigurare. Dar acest lucru este valabil doar daca la descarcare a fost mentionata deteriorarea pe documentul de transport (CMR). In caz contrar, paguba este asumata de exportator

Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#3 paunescua

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 19 July 2010 - 08:37 AM

Pe CMR n-a fost mentionat nimic referitor la starea marfurilor, prin urmare paguba este a noastra. Am decis sa inlocuim lotul, stiti cum arata un aviz de expeditie extern?Are cineva model?
Multumesc

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL