Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contul 121 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

contul 121

3 replies to this topic

#1 simona34

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 15 July 2010 - 11:04 AM

Am preluat contabilitatea la o firma si uitandu-ma in balanta am abservat ca total cheltuieli-total venituri nu dau soldul contului 121.
Eu am preluat-o de luna asta dar diferenta provine din ianuarie, in luna ianuarie era o diferenta de 12321 din februarie 2116,8 si se mentine in fiecare luna.
Ce as putea sa fac?
Daca poate cineva sa-mi dea o solutie.
Va multumesc anticipat.

#2 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 15 July 2010 - 01:44 PM

O greseala frecventa este ca in ianuarie soldul initial al lui 121 nu e trecut pe 1171.
Alta greseala frecventa e ca se uita la o luna inchiderea lui 121 cu veniturile si cheltuielile.
Trebuie verificate cele 2 posibilitati si corectate fie acum, fie prin refacerea lunilor respective cu recalcularea in lant a balantelor ulterioare.
S-ar mai putea sa fie o contare eronata de genul un cont de venit = cont de cheltuiala. Trebuie luata fiecare luna si verificata corelatia pt. a vedea de unde provine.

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#3 zeno

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 15 July 2010 - 08:49 PM

diferentele s-ar putea sa provina si daca ai in contul 711 si sume debitoare,nu numai creditoare,atunci ele intra in total cheltuieli,dar soldul lui 121 nu mai reiese din diferenta intre credit si debit.parca asa mi s-a intamplat mie mai demult.

#4 simona34

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 16 July 2010 - 07:09 AM

Vezi postareazeno, la Jul 15 2010, 10:49 PM, a spus:

diferentele s-ar putea sa provina si daca ai in contul 711 si sume debitoare,nu numai creditoare,atunci ele intra in total cheltuieli,dar soldul lui 121 nu mai reiese din diferenta intre credit si debit.parca asa mi s-a intamplat mie mai demult.
Multumesc de raspunsuri.
De contul 711 stiam si eu dar nu se lucreaza cu acest cont.
Singura varianta este este aceea de care zicea si Nopris cont venit=cont cheltuiala, o sa verific desi nu stiu de unde sa incep.
O zi buna tuturor.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL