Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cum se face calculul corect al facturii ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cum se face calculul corect al facturii ?

3 replies to this topic

#1 Florentina.n

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 27 July 2010 - 04:08 PM

buna ziua,

apelez la dvs deoarece am o nelamurire si nu gasesc informatia niciunde.

de curand m-am angajat intr-un hotel si am senzatia ca felul in care mi-au spus sa intocmesc factura nu este corect. prin urmare,vin cu rugamintea de a-mi explica daca am inteles bine sau este gresit modul de calcul prezentat.

ex . 127.6 pretul camerei cu mic dejun inclus
3 % taxa hoteliera
acum,ei mi-au spus asa. pretul camerei :1.12=pretul fara tva,la care se adauga 9% tva-ul si 3 % taxa pentru a putea fi evidentiate pe factura...total 127.6

113.93 pretul camerei fara tva
10.25 tva
3.42 taxa

mi se pare o gluma...repet,nu ma pricep..dar nu inteleg. pentru mine logic ar fi
ca taxa hoteliera sa fie aplicata la valoarea camerei nu sa fie scoasa din valoare pentru ca ea nu este inclusa in pretul pe camera

#2 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 28 July 2010 - 05:34 PM

Vezi postareaFlorentina.n, la Jul 27 2010, 05:08 PM, a spus:

buna ziua,

apelez la dvs deoarece am o nelamurire si nu gasesc informatia niciunde.

de curand m-am angajat intr-un hotel si am senzatia ca felul in care mi-au spus sa intocmesc factura nu este corect. prin urmare,vin cu rugamintea de a-mi explica daca am inteles bine sau este gresit modul de calcul prezentat.

ex . 127.6 pretul camerei cu mic dejun inclus
3 % taxa hoteliera
acum,ei mi-au spus asa. pretul camerei :1.12=pretul fara tva,la care se adauga 9% tva-ul si 3 % taxa pentru a putea fi evidentiate pe factura...total 127.6

113.93 pretul camerei fara tva
10.25 tva
3.42 taxa

mi se pare o gluma...repet,nu ma pricep..dar nu inteleg. pentru mine logic ar fi
ca taxa hoteliera sa fie aplicata la valoarea camerei nu sa fie scoasa din valoare pentru ca ea nu este inclusa in pretul pe camera

eu nu prea inteleg ce e cu 1.12 si 127.6, adica inteleg ca 1.12+tva+aceasta taxa tre' sa dea 127.6

"Art. 278. - (1) Consiliul local poate institui o taxă pentru șederea într-o unitate de cazare, într-o localitate asupra căreia consiliul local își exercită autoritatea, dar numai dacă taxa se aplică conform prezentului capitol.

(2) Taxa pentru șederea într-o unitate de cazare, denumită în continuare taxa hotelieră, se încasează de către persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidență a persoanelor cazate.

(3) Unitatea de cazare are obligația de a vărsa taxa colectată în conformitate cu alin. (2) la bugetul local al unității administrativ-teritoriale în raza căreia este situată aceasta."

Faptul ca cei de la hotel ti-au zis sa faci o factura din care taxa hoteliera pare a fi "scoasa din valoare", este datorita faptului ca, asa cu se intelege si din articolul prezentat mai sus, aceasta taxa este practic suportata de client, dar colectata de hotel.
Cred ca e mai simplu sa-i zici clientului ca "tariful pe noapte e 100 lei", decat sa-i zici ca "tariful pe noapte e de 95 lei camera, 4 lei tva-ul si 1 leu taxa hoteliera" (cifrele sunt fictive - nu am calculat procentele). Intelegi ce vreau sa zic?

#3 redsmile

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 02 August 2010 - 04:01 PM

Buna ziua! Am si eu o problema! Tin contabilitatea unei scoli de soferi! Administratorul cu asociatii sai ma tot bat la cap sa facturez nu pe intreaga suma (pregatire teoretica si pregatire practica - facturi ce le facturez defalcat) ci pe suma incasata :lnr (1):
E posibil sa pot face asa ceva? Multumesc anticipat! Am tot cautat peste tot si.........nmk!

#4 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 02 August 2010 - 05:08 PM

Nu vad de ce nu...facturezi pregatire teoretica - partial conform contract.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL