Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Casare marfuri uzate moral/fizic - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Casare marfuri uzate moral/fizic

7 replies to this topic

#1 razvan87

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 July 2010 - 04:49 PM

Societatea are pe stoc marfa uzata fizic si/sau moral (electronice ruginite, aparate de masura decalibrate ce nu mai pot fi calibrate,
detectoare radar ce nu mai pot fi vandute)

Ce document normativ reglementeaza casarea acestor marfuri?
Exista o cantitate maxima ce poate fi casata?
Daca aveti textul integral al acestor legi sau stiti unde le gasesc as fi recunoscator.

#2 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 28 July 2010 - 05:05 PM

[quote name='razvan87' date='Jul 28 2010, 05:49 PM' post='229018
Regula principala este ca la sfarsit de an se face inventar la tot ,mijloace fixe, obiecte de inventar, stocuri, soldul conturilor.
dupa care se face un proces verbal de casare in care se trece tot ce trebuie casat. Unele din ele pot fi valorificate ca fier vechi, ca piese , se fac facturi de vanzare cu tot ce poti recupera -un venit cat de mic, iar altele sunt supuse distrugerii prin presare, incendiere sau alte procese similare si se specifica modul cum au fost distruse si in prezenta cui ( cine a luat parte la acest proces).

#3 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 28 July 2010 - 08:01 PM

Poate sa fie facut inventarul si la sfarsitul unei alte luni decat decembrie , iar cresterea tva de la 1 iulie eu cred ca este o buna ocazie pentru o casare , deoarece s-a facut inventar .

#4 gabym

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 28 July 2010 - 11:58 PM

Dar cheltuiala va fi deductibila ?

#5 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 29 July 2010 - 07:44 AM

Vezi postareagabym, la Jul 29 2010, 12:58 AM, a spus:

Dar cheltuiala va fi deductibila ?

comisia care aproba casarea trebuie sa se asigure ca nimic din toate cele propuse pentru casare nu functioneaza, nu mai pot fi reparate, ideea este ca trebuie sa te acoperi cu toata documentatia necesara sa nu te intoarca cineva, atunci cheltuiala este deductibila precum si vanzarea de parti componennte, fier sau alte piese, este impozabila.

#6 razvan87

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 July 2010 - 09:38 AM

Ma interesa mai mult legea care reglementeaza toate astea si eventual ce documentatie imi trebuie.

#7 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 29 July 2010 - 11:00 AM

uite aici poate te ajuta cu ceva.

Fisiere atasate

#8 razvan87

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 July 2010 - 04:45 PM

Nu ma ajuta cu mai nimic ce e acolo, si dupa cum ziceam nu ma pot lua dupa ce scrie cineva intr-un forum sau intr-un articol, imi trebuie baza legislativa
Am gasit asta: http://www.contabilu...?pag=a&aid=1758

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL