Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Formula de calcul a tva lunar platit catre stat. - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Formula de calcul a tva lunar platit catre stat.

4 replies to this topic

#1 negry

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 03 September 2010 - 10:10 AM

Buna. Am cautat pe forum dar n-am gasit.

As dori sa stiu, cum calculeaza contabila tva-ul ce trebuie sa-l platesc in fiecare luna catre stat.
Stiu DOAR ca-l calculeaza in functie de facturile si raporturile zilnice emise de casa de marcat.
Dar mai departe nu stiu.

Din pacate nu am studii contabile :laugh: asa ca va multumesc anticipat. :lnr (1):

#2 Claudia87

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 03 September 2010 - 10:20 AM

Vezi postareanegry, la Sep 3 2010, 11:10 AM, a spus:

As dori sa stiu, cum calculeaza contabila tva-ul ce trebuie sa-l platesc in fiecare luna catre stat.
Stiu DOAR ca-l calculeaza in functie de facturile si raporturile zilnice emise de casa de marcat.
Dar mai departe nu stiu.

Din pacate nu am studii contabile :laugh: asa ca va multumesc anticipat. :lnr (1):
Se calculeaza ca diferenta intre toatalul Tva-ului din facturile de vanzare pe care le emiteti dvs. ca societate si care se numeste Tva Colectata si totalul Tva-ului din facturile de cumparare care se numeste Tva deductibila.

#3 negry

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 03 September 2010 - 11:01 AM

Vezi postareaClaudia87, la Sep 3 2010, 11:20 AM, a spus:

Se calculeaza ca diferenta intre toatalul Tva-ului din facturile de vanzare pe care le emiteti dvs. ca societate si care se numeste Tva Colectata si totalul Tva-ului din facturile de cumparare care se numeste Tva deductibila.

Multumesc de raspunsul rapid :lnr (1):

... doar ca firma nu emite facturi :laugh: .

Singurele facturi pe care le avem sunt cele de la furnizori, acele "facturi de cumparare" daca am inteles bine.

Oare ar trebui sa fac diferenta dintre totalul tva-ului de pe raporturile zilnice si totalul tva-ului din facturile de la furnizori?

#4 gasil

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 03 September 2010 - 11:02 AM

Vezi postareanegry, la Sep 3 2010, 11:10 AM, a spus:

Dar mai departe nu stiu.

Totalul TVA -ului tuturor facturilor de achizitie ( cumparare ) din care se scade totalul TVA -ului de pe Z-turi ( daca sunteti magazin care vinde totul cu amanuntul si incaseaza cu casa de marcat ) .
Conteaza foarte mult daca in decontul anterior a existat TVA de plata s-au de recuperat .

EX1:
TVA cumparari 1000 - TVA z-uri 900 = TVA de plata 100
TVA de plata 100 - TVA de recuperat decont anterion 150 = TVA de recuperat final 50
TVA de plata 100 - TVA de recuperat decont anterior 50 = TVA de plata final 50

EX2:
TVA cumparari 800 - TVA z-uri 1000= TVA de recuperat 200
TVA de recuperat 200 + TVA de recuperat decont anterior 150 = TVA de recuperat final 350

Sper sa ma fi facut inteleasa .

#5 negry

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 03 September 2010 - 11:10 AM

Saru`mana, multumesc.

Am inteles. :biggrin:

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi