Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Clarificări ordin 1040 / 2004 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Clarificări ordin 1040 / 2004

2 replies to this topic

#1 eugen_r2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 03 September 2010 - 12:38 PM

Bună ziua,

Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele lucruri nu mi se par suficient de clare.

1. Dacă emit o factură pe care clientul nu o plăteşte trebuie să o includ în cotabilitate astfel încît să figureze ca venit şi în consecinţă să plătesc impozit pentru factura respectivă?

2. În RJIP se înregistrează chitanţele, facturile, sau ambele?

3. Aceeaşi întrebare pentru Fişa pentru operaţiuni diverse.

4. Voi lucra cu clienţi aflaţi în alte localităţi. Exemplarul din factură care rămîne la mine nu va avea deci semnătura clientului. Este în regulă acest lucru?

5. Am înregistrat la finanţe un registru inventar (cod 14-1-2) care cuprinde următoarele coloane: Recapitularea elementelor inventariate, Valoarea contabilă, Valoarea de inventar, Diferenţe din evaluare. În lege figurează un document cod 14-1-2/a care conţine alte coloane. Trebuie să schimb registrul?

În măsura posibilităţilor, vă rog să mă lămuriţi.

#2 gasil

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 03 September 2010 - 02:41 PM

Vezi postareaeugen_r2, la Sep 3 2010, 01:38 PM, a spus:

Bună ziua,

Sunt pfa neplătitor de TVA. Am citit cît am putut de atent ordinul 1040 în legătură cu contabilitatea în partidă simplă, dar unele lucruri nu mi se par suficient de clare.

1. Dacă emit o factură pe care clientul nu o plăteşte trebuie să o includ în cotabilitate astfel încît să figureze ca venit şi în consecinţă să plătesc impozit pentru factura respectivă?

2. În RJIP se înregistrează chitanţele, facturile, sau ambele?

3. Aceeaşi întrebare pentru Fişa pentru operaţiuni diverse.

4. Voi lucra cu clienţi aflaţi în alte localităţi. Exemplarul din factură care rămîne la mine nu va avea deci semnătura clientului. Este în regulă acest lucru?

5. Am înregistrat la finanţe un registru inventar (cod 14-1-2) care cuprinde următoarele coloane: Recapitularea elementelor inventariate, Valoarea contabilă, Valoarea de inventar, Diferenţe din evaluare. În lege figurează un document cod 14-1-2/a care conţine alte coloane. Trebuie să schimb registrul?

În măsura posibilităţilor, vă rog să mă lămuriţi.
1..2 In RJIP se inregistreaza numai platile ( chitantele aferente facturilor de la furnizori ) si incasarile ( chitantele aferente facturilor catre clienti s-au Z-ul daca ezista casa de marcat )

3.Platile pot fi aferente unor facturi de cheltuieli care vor trebui operate fiecare in fisa lor ( fisa de chetuieli : pentru protocol , servicii efectuate de terti, apa, gaz, telefon,) care la sfarsitul anului te vor ajuta sa intocmesti declaratia 200

4.Daca facturile se trimit printr-o firma de curierat se va scrie la datele expedierii acea firma , daca se inmaneaza personal ar trebui semnata maqi ales pentru evitarea anumitor probleme ulterioare , atat cu clientul cat si cu Fiscul.

5.Nu cred ( nu sunt sigura ) ca trebuie sa il schimbi deoarece vei trece in acest Registru elementele inventariate ( mijl.fixe , ob .inv.)

#3 eugen_r2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 03 September 2010 - 03:12 PM

Mulţumesc pentru răspuns. Deci dacă înţeleg bine, în RJIP se trec chitanţele şi în fişele de operaţiuni diverse facturile?

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL