Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA varza - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PFA varza

4 replies to this topic

#1 Deak Zsolt

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 30 September 2010 - 09:53 PM

Am inceput sa lucrez ca pfa pentru un patron ca asta era conditia cu care puteam lucra ptr el. In vremurile astea de criza greu renunti la oferte de lucru... Dar la inceput nu am luat in calcul ca eu ca pfa mai aveam de plata impozit, sanatate, pensii si chiar tva (ca asa mi se cerea) s.a. Asa ca din putinul cu care ma platea abia ca traiam eu daramite sa i-mi clarific "relatiile" mele cu statul. Din 2008, deci, am colaborat cu el 2 luni, dupa care nu m-am folosit de pfa. Eu nu am platit nici un impozit, taxa, etc, si nici declaratii nu am depus...
Deci intrebarea mea e... CE SA FAC? O sa dau de belea cu statul sau o pot scoate la capat, sa le rezolv cumva?

#2 MIRELA-bc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 05 October 2010 - 09:41 AM

Vezi postareaDeak Zsolt, la Sep 30 2010, 10:53 PM, a spus:

Am inceput sa lucrez ca pfa pentru un patron ca asta era conditia cu care puteam lucra ptr el. In vremurile astea de criza greu renunti la oferte de lucru... Dar la inceput nu am luat in calcul ca eu ca pfa mai aveam de plata impozit, sanatate, pensii si chiar tva (ca asa mi se cerea) s.a. Asa ca din putinul cu care ma platea abia ca traiam eu daramite sa i-mi clarific "relatiile" mele cu statul. Din 2008, deci, am colaborat cu el 2 luni, dupa care nu m-am folosit de pfa. Eu nu am platit nici un impozit, taxa, etc, si nici declaratii nu am depus...
Deci intrebarea mea e... CE SA FAC? O sa dau de belea cu statul sau o pot scoate la capat, sa le rezolv cumva?

Din cate stiu eu nu ar fi primul caz . Obligatoriu ar fi fost sanatatea si impozitul . Pt pfa contributia la pensii nu a fost obligatoriu de platit . Tva tb platit doar daca pfa-ul deplasea plafonul de 35000 euro venituri , si se inregistra ca platitor de tva altfel nu. Daca vreti sa va clarificati situatia mergeti frumusel cu declaratiile de impozit anuale ( daca nu le aveti le cereti de la administratia fiscala ) si vedeti cat aveti de plata la sanatate si la fisc. Pentru 2 ani in urma nu cred ca e o tragedie mai ales ca spuneti ca nu ati realizat venituri mari.

totul se face cu multa , multa rabdare!!!

#3 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 05 October 2010 - 02:38 PM

In conditiile descrise de dvs, cea mai buna solutie ar fi sa mergeti din cand in cand la biserica in urmatorii 3 ani, sa va rugati sa nu-si aduca fiscul aminte de dvs (putin probabil, oricum). Nu de alta, dar datoriile fiscale se prescriu in 5 ani.
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#4 Deak Zsolt

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 06 October 2010 - 08:55 PM

Vezi postareaeugen ursache, la Oct 5 2010, 03:38 PM, a spus:

In conditiile descrise de dvs, cea mai buna solutie ar fi sa mergeti din cand in cand la biserica in urmatorii 3 ani, sa va rugati sa nu-si aduca fiscul aminte de dvs (putin probabil, oricum). Nu de alta, dar datoriile fiscale se prescriu in 5 ani.
Se pot platii darile cu rugaciuni?

#5 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 07 October 2010 - 09:13 AM

Din pacate, nu, dar ajuta psihic sa rezistati stresului asteptarii prescrierii lor... unii (cu putin noroc) mai scapa si asa de obligatiile fiscale.
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL