Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA 24 % factura SUA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA 24 % factura SUA

4 replies to this topic

#1 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 11 October 2010 - 02:16 PM

va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea speta

- am achizitionat online un soft pentru calculatoare din SUA de la o firma cu Vat ID nr. EU826999321, factura este facuta cu TVA 24 %. precizez ca firma nu revinde acest soft.

Cum trebuie contabilizat?

Trebuie declarat in 390 sau 300? Nu s-a facut vama , firma primind un cod online de activare.

multumesc anticipat

Aceasta postare a fost editata de rodicus: 11 October 2010 - 02:17 PM

The art of knowing is knowing what to ignore.

#2 stefanidis

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 17 October 2010 - 09:29 AM

In 390 se declara doar operatiunile intracomunitare. Cum SUA nu este in UE nu declari tranzactia in 390.
In ceea ce priveste declaratia 300 - achizitia se considera un import (prestare de serviciu). Prestarea de serviciu, in ceea ce spune codul fiscal, are loc acolo unde isi are domiciului beneficiarul (adica tu). Deci prestarea are loc pe teritoriul Romaniei.
Cum in romania achizitia de soft nu este scutita de tva, rezulta ca achizitia ta din sua este purtatoare de tva.
Doar ca trebuie sa faci taxare inversa 4426=4427. Art 44 si art 196 din Directiva 112. si art 133 alin 2 , art 150 alin 2 Codul Fiscal. Deci taxarea este reglementata.

#3 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 17 October 2010 - 02:37 PM

multumesc frumos ptr raspuns :lnr (1):

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 17 October 2010 - 09:58 PM

Din cate stiu, nu se face taxare inversa pentru importuri ci doar pentru achizitii intracomunitare.
Tot TVA-ul lor trebuie considerat cheltuiala cu achizitia.
In mod normal, daca in vama se stabileste un TVA acela va fi TVA deductibil.
Fiind o achizitie on-line nu stiu cum se face stabilirea TVA-ului deductibil. Trebuie citit cu atentie Codul fiscal si Normele. Probabil trebuie facuta o declaratie de import.
In orice caz, e sigur ca nu TVA-ul din SUA va fi cel deductibil, caci la noi nu se lucreaza cu alte %TVA decat cele romanesti.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 19 October 2010 - 09:34 AM

multumesc nopris,

am inclus tva in valoarea totala a softului si l am incadrat in contul 205 la valoarea de achizitie

licentele de software sunt incadrate la prestari servicii cf art. 129 alin.(1) Cod fiscal si nu se supun formalitatilor vamale.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL