Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Scutiri la scoala de sofero - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Scutiri la scoala de sofero

2 replies to this topic

#1 stefanidis

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 14 October 2010 - 03:39 PM

Buna ziua!

Am o 2 intreabari intrebatoare.

Conform art 141, alin f - activitatea unei scoli de soferi este scutita de tva? Firma face facturi catre elevi reprezentand c-val curs legislatie si/sau c-val curs practica ore conducere. Le fac cu tva sau fara?
Firma este inregistrata in scopuri de TVA.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

#2 cristibelean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:
  • Interests:consultant

Postat 14 October 2010 - 04:30 PM

f) activitatea de învățământ prevăzută în Legea învățământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formarea profesională a adulților, precum și prestările de servicii și livrările de bunuri strâns legate de aceste activități, efectuate de instituțiile publice sau de alte entități autorizate;

Scolile de soferi nu sunt amintite in respectiva lege. Numai daca ieri prin asumarea raspunderii Guvernul nu a modificat-o in acest sens... dar nu cred.

Am dat cautare dupa "soferi" in Legea invatamantului, nu scrie nimic de scolile de soferi, deci nu sunt operatiuni scutite de TVA, trebuie sa folosesti si casa de marcat in relatia cu persoanele fizice. Pe bonuri fiscale scri exact ce le prestezi, nu mai esti limitat deoarece nu te incadrezi la art. 141 lit. f).
Facturi eventual faci vreunei firme care plateste din diverse motive pentru una sau mai multe persoane.

Incer sa tasasez si legea, sa vedem daca merge ca este cam mare, are 56 de pagini.

Succes!

consultant economic si financiar

#3 stefanidis

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 14 October 2010 - 06:40 PM

Multumesc pt raspuns!

Scoala de soferi are codul caen 8553 care face parte din Cod caen 85 Invatamant.

f) activitatea de învățământ prevăzută în Legea învățământului nr. 84/1995, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formarea profesională a adulților, precum și prestările de servicii și livrările de bunuri strâns legate de aceste activități, efectuate de instituțiile publice sau de alte entități autorizate;

Stiu ca articolul incepe cu "activitatea de învățământ prevăzută în Legea învățământului nr. 84/1995", dar acel "precum și prestările de servicii și livrările de bunuri strâns legate de aceste activități, efectuate de instituțiile publice sau de alte entități autorizate" ma face sa cred ca aceste activitati nu sunt supuse legii invatamanului.

Nici formarea profesionala a adultilor nu este prevazuta in legea invatamantului.

Nu spun aceste lucruri ca sa iti atac raspunsul dat mai inainte ci poate cu speranta ca il revizuiesti si spui Da! Activitatea scolilor de soferi este scutita!

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL