Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
disp 112/2006 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

disp 112/2006

5 replies to this topic

#1 maryblack

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 24 October 2010 - 05:38 PM

Buna!
O societate de transport de marfuri. transporta marfuri( containere cu marfa) in incinta portului, de la vapor la depozite.
factura intocmita este fara tva si la tva scrie SCDD cf disp.112/2006.
ce vrea sa insemne? deduc sau nu TVA?
multumesc.

#2 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 24 October 2010 - 09:40 PM

Disp.112/2006 este cam putin spus. Trebuia scris si articolul. E ca si cum ar spune scutit conform Codului fiscal, fara sa spui articolul. Daca e firma romaneasca ar fi bine sa le trimiteti o adresa scrisa cerandu-le sa comunice articolul din Codul fiscal. Referirea la dispozitia 112 se recomanda in cazul afacerilor intre firme comunitare din tari diferite.
Directiva 112 este Directiva 2006/112/CE a Consiliului Uniunii Europene din 28 noiembrie 2006 privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, publicata în Jurnalul Oficial al Comunitaților Europene (JOCE) nr. L 347 din 11 decembrie 2006, cu modificarile și completarile ulterioare. Firmele au mai greu acces la aceasta directiva, dar Codul fiscal transpune acea directiva.
Eu cred ca e o firma romaneasca mica, avand o cifra de afaceri anuala sub 10.000 euro, inscrisa ca neplatitoare de TVA.
Neavand valoarea TVA trecuta pe factura si nefiind vorba de taxare inversa (mai ales daca e firma romaneasca) nu aveti nimic de dedus.

Aceasta postare a fost editata de nopris: 24 October 2010 - 09:43 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#3 maryblack

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 25 October 2010 - 07:46 PM

ar fi trebuit sa dau mai multe detalii......
firma care factureaza este platitoare de TVA. cealalata firma....cred ca este....nu stiu exact. am inteles ca este vorba de servicii prestate - transportul de marfuri care vor ajunge in comunitatea europeana.

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 25 October 2010 - 10:03 PM

Acum nu mai inteleg. De cate firme e vorba? Eu ziceam ca de doua: a lor (transportatoarea de bunuri) si a voastra (beneficiara transportului). Ambele romanesti, presupun. Trasportul facturat nu paraseste Romania (fiind in port), deci nu e vorba de ceva intracomunitar ci intern. In Romania transportul nu e scutit de TVA decat daca firma trasportatoare nu este platitoare de TVA (cazul cifrei de afaceri pana in 35.000 euro, nu cum am zis mai sus). Are codul fiscal cu RO in fata? Pune codul lor fiscal (fara RO) in casuta de la adresa http://voes.mfinante.../agenticod.html si vezi daca e platitor de TVA. Daca este platitor inseamna ca e alta situatie, de care nu stiu ce sa spun daca nu mi se spune si articolul din Codul fiscal.
Raman la parerea ca daca nu exista TVA pe factura si nu scrie nici "Taxare inversa" pe factura inseamna ca nu se deduce TVA.
Daca e o operatiune triunghiulara, intre 3 firme, iar nu pot spune nimic caci nu am avut cazuri.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 maryblack

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 26 October 2010 - 07:22 PM

ok...uite cum stau lucrurile.
Eu(in fine, firma la care lucrez de curand) prestez servicii de transport unei alte societati. locul de desfasurare: port CTA. Ambele societati sunt platitoare de TVA. Eu facturez cval transport marfa, dar la colana de TVA scriu SCDD cf Disp.112/2006.
explicatia pe care am primit-o este ca marfa este destinata exportului( in UE sau nu....).
intrebarea mea este daca e corect si daca eu deduc TVA sau nu, si in Codul Fiscal, unde ma incadrez...ca sunt total mortal debusolata.
Multuemsc foarte mult

#6 prepeleac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 141 Postari:

Postat 31 October 2010 - 09:21 PM

Probabil daca e export:
Art. 143, alin. 1 lit. c Cod fiscal si
ORDIN nr.2.222 din 22 decembrie 2006
al ministrului finanțelor publice privind aprobarea Instrucțiunilor de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru operațiunile prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) și art. 1441 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare
cu modificari si completari din care ultima
ORDIN nr.3.419 din 21 decembrie 2009
al ministrului finanțelor publice privind modificarea și completarea Instrucțiunilor de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru operațiunile prevăzute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) și art. 144 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.222/2006

Daca e transport aferent livrarii intracomunitare se schimba treaba.

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL