Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
EXAMEN EXPERT EVALUATOR CECCAR - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

EXAMEN EXPERT EVALUATOR CECCAR

6 replies to this topic

#1 IRANA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 26 October 2010 - 06:35 PM

Va rog cine ma poate ajuta in rezolvarea urmatoarelor probleme,pentru examenul de expert evaluator ceccar!Orice informatie imi este de ajutor!Va multumesc!

1. Profitul net anual din exploatare corectat al unei întreprinderi pe o perioadă limitată de 3 ani este de 100.000 lei. Rata de capitalizare este de 20%. Valoarea realizabilă netă a activelor la sfârșitul celor 3 ani este zero. Determinați valoarea întreprinderii prin metoda capitalizării profitului.

2. Activul net corijat al unei întreprinderi este de 30.000 lei. Rata de renumerare a activelor în piață este de 10% iar rata de actualizare de baza a întreprinderii este de 15%. Cunoscând că întreprinderea este aptă să degaje un profit net anual de 4.000 lei determinați:
a) pragul de rentabilitate a întreprinderii;
b) renta de goodwill;
c) valori ale goodwill-ului;
d) valorile globale ale întreprinderii

#2 theodor

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 October 2010 - 01:16 PM

Pentru problemele de evaluare e foarte utila cartea "Initiere in evaluarea intreprinderilor", de Prof Toma Marin.

Pentru problema 2:

a) pragul de rentabilitate = ANC x i
i - rata de remunerare a activelor pe piata

b) renta de goodwill = CB - ANC x i
CB -capacitatea beneficiara, aici profitul net anual

c) GW = (CB - ANC x i) / t

unde t - rata de actualizare de baza, majorata cu 50% pana la 200%, pentru a se arata influenta riscului
GW 1 pentru t1 = rata de actualizare x 1,5
GW 2 pentru t2 = rata de actualizare x 3

d) Vg = ANC + GW

#3 theodor

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 October 2010 - 01:29 PM

Pentru problema 1, valoarea intreprinderii este data de suma profiturilor nete actualizate pe 3 ani + valoarea realizabila neta.
Profitul fiecarui an se actualizeaza profitul net prin inmultire cu factorul de actualizare 1 / (1+a)n

#4 IRANA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 30 October 2010 - 06:45 PM

Multumesc frumos,le-am rezolvat si daca cineva va avea nevoie de raspunsuri,poate sa ma caute pe mail!

#5 anghel ionica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 31 October 2010 - 05:22 AM

Vezi postareaIRANA, la Oct 30 2010, 06:45 PM, a spus:

Multumesc frumos,le-am rezolvat si daca cineva va avea nevoie de raspunsuri,poate sa ma caute pe mail!
Buna Irana te rog daca poti sa-mi trimiti si mie raspunsurile pe adresa anghelionica@yahoo.com
Multumesc

#6 maria2010

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 30 November 2010 - 10:03 AM

Vezi postareaIRANA, la Oct 30 2010, 07:45 PM, a spus:

#7 maria2010

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 30 November 2010 - 10:52 AM

Vezi postareaIRANA, la Oct 26 2010, 07:35 PM, a spus:

Va rog cine ma poate ajuta in rezolvarea urmatoarelor probleme,pentru examenul de expert evaluator ceccar!Orice informatie imi este de ajutor!Va multumesc!

1. Profitul net anual din exploatare corectat al unei întreprinderi pe o perioadă limitată de 3 ani este de 100.000 lei. Rata de capitalizare este de 20%. Valoarea realizabilă netă a activelor la sfârșitul celor 3 ani este zero. Determinați valoarea întreprinderii prin metoda capitalizării profitului.

2. Activul net corijat al unei întreprinderi este de 30.000 lei. Rata de renumerare a activelor în piață este de 10% iar rata de actualizare de baza a întreprinderii este de 15%. Cunoscând că întreprinderea este aptă să degaje un profit net anual de 4.000 lei determinați:
a) pragul de rentabilitate a întreprinderii;
b) renta de goodwill;
c) valori ale goodwill-ului;
d) valorile globale ale întreprinderii

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL