Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
scutire tva export - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

scutire tva export

5 replies to this topic

#1 ancasimina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 09 November 2010 - 11:19 PM

In cazul unui export scutirea de tva se aplica daca avem factura intocmita conform legislatiei in vigoare, declaratia vamala de export si documnetul de transport .Este necesar ca documentul de transport sa fie certificat de beneficar?Depinde de conditiile de livrare?

#2 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 10 November 2010 - 01:50 PM

E suficient ca documentul de transport sa fie vizat de vama, nu de beneficiar.

#3 alina1606

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 25 February 2011 - 04:21 PM

Salutare,

Am un utilaj pe care l-am cumparat in 2009 din import (non UE), am platit TVA in vama si alte taxe vamale; in aceeasi luna i-am facut niste imbunatatiri (servicii in UE) cu taxare inversa.
Il vand in 2011 la export intr-o tara non UE si sunt scutit de TVA.
Acum sunt intr-o mare dilema: avans in vedere ca viata respectivului utilaj este de 6 ani si nu s-a amortizat integral, mai trebuie sa fac ajustarea de TVA sau nu?Sunt ft confuza si nu le mai nimeresc..asa ca va rog, help! :thumbup:
Alina

#4 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 26 February 2011 - 10:36 AM

Nu trebuie facuta nici o ajustare, exportul este o operatiune taxabila.
Ajustarea sa face doar in cazurile expres prevazute la art. 149 alin 4.

#5 alina1606

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 28 February 2011 - 08:22 AM

Multumesc de raspuns.
Insa tot in dilema sunt, din cauza circularei nr.52657/13.09.2007 semnata de Secretar de stat Catalin Doica, in care se spune ca : "Mentionam ca la o analiza atenta a art. 149 din Codul fiscal se poate remarca ca, in fapt, ajustarea reprezinta o procedura aplicabila atunci cand s-a dedus TVA pentru un bun si ulterior, in perioada de ajustare bunul este ori vandut in regim de scutire, ori este casat, ori isi inceteaza existenta in cadrul activitatii companiei respective din orice alt motiv decat vanzarea cu TVA."

Avand in vedere ca perioada de ajustare este de 5 ani si eu il vand dupa 3 ani, se aplica in cazul meu, sau nu?

Vezi postareamarian.apetre, la Feb 26 2011, 10:36 AM, a spus:

Nu trebuie facuta nici o ajustare, exportul este o operatiune taxabila.
Ajustarea sa face doar in cazurile expres prevazute la art. 149 alin 4.

Alina

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 28 February 2011 - 06:38 PM

deci dvs nu sunteti in nici una din situatiile prevazute:
-bunul este ori vandut in regim de scutire-nu
-este casat, -nu
-ori isi inceteaza existenta in cadrul activitatii companiei respective din orice alt motiv decat vanzarea cu TVA-nu
Dvs vindeti la export, operatiune taxabila scutita de tva.

Similar Topics Collapse

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL