Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Achizitie intracomunitara sau nu? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Achizitie intracomunitara sau nu?

2 replies to this topic

#1 ma_damme

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 16 November 2010 - 04:23 PM

Am urmatoarea situatie si va rog mult sa ma ajutati:
Un SRL cu 2 asociati :1 roman si 1 italian, cu sediul in Romania, cumpara elemente cabana de la srl cu asociat roman, sediul in Romania, locul livrarii fiind in Italia.
Prima intrebare este: se poate face tranzactia cu scutire de tva, fiind o achizitie/livrare intracomunitara?, iar cele 2 firme fiind inscrise in Registrul operatorilor Intracomunitari?
Firma care cumpara marfa are 2 angajati cu delegatie in italia pentru montarea cabanei , dupa care o vinde unei firme din Italia, asadar a doua intrebare, cum se realizeaza cu tva sau fara?
Multumesc pentru raspuns!

#2 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 16 November 2010 - 08:47 PM

Inteleg ca este vorba de o tranzactie intre doua firme romanesti deci factura se emite cu TVA 24%, nu conteaza ca una dintre firme are asociat italian. A doua firma, firma cumparatoare, daca vinde unei firme din Italia, cu cod valid de TVA, este o livrare intracomunitara. Despre ce achizitie intracomunitara vorbesti, fi mai explicita.

#3 Ana - Maria

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 17 November 2010 - 04:42 PM

Buna ziua.
Am o intrebare.
Societatea la care lucrez este platitoare de tva. Achizitioneaza in cursul anului produse X pentru revanzare de la o firma din Romania tot platitoare de TVA. O data pe an, in functie de volumul de vanzari de produse X al societatii mele, firma producatoare a produselor X inregistrata in scopuri de TVA in UE imi emite o factura pentru un bonus (Credit Note) si imi vireaza banii. Este considerata achizitie intracomunitara? O declar in 390? Si in declaratia 300 cum o declar?
Va multumesc.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL