Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Depunere numerar in banca ca aport propriu - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Depunere numerar in banca ca aport propriu

3 replies to this topic

#1 ionutp_me

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 61 Postari:

Postat 13 December 2010 - 09:37 AM

La o societate pe actiuni, actionarii depun numerar in contul curent sub forma de aport propriu (asta este explicatia de pe ordinul de incasare emis de banca). In mod normal s-ar inregistra 581=5311 si 5121=581. Problema e ca actionarii doresc ca acesti bani sa fie achitati dintr-un cont separat pentru ca in viitor sa se poata realiza o majorare de capital. Deoarece nu este vorba despre o infiintare de societate, inregistrarile contabile cred ca ar fi: 5121=456 si in viitor cand se doreste majorarea capitalului 456=1012. Este corect de inregistrat astfel? Daca nu, cum ar trebui procedat?

#2 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 13 December 2010 - 09:58 AM

Vezi postareaionutp_me, la Dec 13 2010, 10:37 AM, a spus:

La o societate pe actiuni, actionarii depun numerar in contul curent sub forma de aport propriu (asta este explicatia de pe ordinul de incasare emis de banca). In mod normal s-ar inregistra 581=5311 si 5121=581. Problema e ca actionarii doresc ca acesti bani sa fie achitati dintr-un cont separat pentru ca in viitor sa se poata realiza o majorare de capital. Deoarece nu este vorba despre o infiintare de societate, inregistrarile contabile cred ca ar fi: 5121=456 si in viitor cand se doreste majorarea capitalului 456=1012. Este corect de inregistrat astfel? Daca nu, cum ar trebui procedat?
Ziceți că este vorba de o socetate pe acțiuni, nu ? Dacă da ... atunci majorarea capitalului cu un capital corespunzător unui număr de 1000000 acțiuni emise a 0,10 bani bucata spre exemplu, se face pe bază de prospect, și cu aprobările de rigoare AGA, Judecător de pe lângă ORC etc.) , iar banca (băncile ) vor vinde aceste acțiuni la un preț ... de vânzare prestabilit..
Dacă sunt un număr rerstrăns de acționari care nu vor să mărească sfera (numărulacționarilor) atunci trebuie să declare societatea "s.a. închis" și că doar acționarii actuail pot participa la ... majorarea capitalului ... conform hotărârii AGA, în prima fază subscriind, în a doua fază,vărsând suma corespunzătoare cu care participă la majorare.
Înregistrările care trebuie să aibă ca început încasarea mijloacelor bănești subscrise și vărsate corespunzător acționilor achiziționate, în debit 5121 ....și ca finalizare ...creditarea contului 1012 , este ... o treabă contabilă, numai că ...trebuie să și reflecte operaținuea legal efectuată!
Pentru că subscrierea și cumpărarea acțiunilor nu este identic egal cu majorarea capitalului social prin părți sociale subscrise și vărsate!

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 13 December 2010 - 10:01 AM

#3 alina16091984

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 17 February 2011 - 02:50 PM

Buna ziua ,incep prin a mentiona ca sunt noua in ceea ce priveste contabilitate (am terminat un curs de conta dar nu am lucrat efectiv cu acte si nu ma descurc asa bine )si sunt si noua pe acest forum, deci daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze .
As dori sa va intreb unde sa trec o depunere de numerar prin volksbank,deci titularul contului e firma X(nu e trecuta firma mea )si la destinatia fondurilor e trecut:chirie ian.2011-firma y(firma mea )>>>vine in contul 5121 sau nu ?ca nu stiu exact :thumbup: .Va multumesc anticipat.

#4 m1020

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 24 February 2011 - 03:35 PM

Vezi postareaalina16091984, la Feb 17 2011, 04:50 PM, a spus:

Buna ziua ,incep prin a mentiona ca sunt noua in ceea ce priveste contabilitate (am terminat un curs de conta dar nu am lucrat efectiv cu acte si nu ma descurc asa bine )si sunt si noua pe acest forum, deci daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze .
As dori sa va intreb unde sa trec o depunere de numerar prin volksbank,deci titularul contului e firma X(nu e trecuta firma mea )si la destinatia fondurilor e trecut:chirie ian.2011-firma y(firma mea )>>>vine in contul 5121 sau nu ?ca nu stiu exact :thumbup: .Va multumesc anticipat.

nu stiu daca ai aflat raspunsul......nu strica sa- ti mai spun si eu ca normal ar trebui sa-ti apara in extrasul de banca ; daca am inteles eu bine firma ta a incasat niste bani pe ceva inchiriat la alta firma..... da deci bani apar in banca...

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL