Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
livrare intracomunitara fara transport - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

livrare intracomunitara fara transport

1 reply to this topic

#1 Ion Ardeleanu

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 13 December 2010 - 10:53 AM

Salut,
Poate ma poate ajuta cineva cu urmatoarea speta ?
Am un contract prin care vand niste active ale firmai in Italia. Firma din Italia imi plateste factura si apoi mi le revinde imediat inapoi, eu urmand sa fac plata in termen de 4 ani.Practic e o modalitate de finantare.

Intrebarea mea este: Vanzarea pe care o fac eu este livrare intracomunitara? Avind in vedere ca marfa nu este transportata din Romania in Italia? Ambele firme au cod de TVA valid.

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 13 December 2010 - 12:58 PM

sigur nu este livrare intracomunitara. Ar trebui sa aveti cmr, nu neaparat factura de transport, care sa dovedeasca iesirea din Ro si ajungerea in spatiul intracomunitar. Si invers.
Dar si vanzarea pe care o descrieti fara miscarea obiectelor mi se pare ciudata. Oricand fiscul poate reconsidera activitatea, iar in cazul dvs este justificat. Vanzarea presupune transferul de proprietate al bunurilor. Dvs aveti si alte cai legale si usoare de a finanta activitatea din Ro. Contract de creditare, facturati ceva prestari servicii catre ei etc, depinde de dvs si specificul firmei.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 13 December 2010 - 12:59 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL