Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 112 / 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 28

Salt la continut

declaratia 112 / 2011

747 replies to this topic

#541 mady90

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 07 March 2011 - 01:31 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Mar 4 2011, 05:56 PM, a spus:

da, cu obligatii de plata. iar ca sfat sa platiti cat mai repede retinerile din salariu
intrebarea era: daca nu am retinut obligatiile, deoarece nu s-au platit salariile, cum intocmesc declaratia? deoarece nu are rubrica de impozite necolectate... :thumbup: deci, daca nu am retinut, ce declar? adica, societatea intocmeste statele de plata la trei luni, le face : stat de plata aferent luni X, sau Y, etc, si atunci cand plateste face si retinerile. deci, declaratia cum se completeaza! specific ca este problema intalnita in practica pe care o efectuez!

#542 koala2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 07 March 2011 - 02:30 PM

Salutare!

Atunci cand completez decl 112 pt. februarie, exista posibilitatea sa import datele din decl 112 pe ian? Sau trebuie din nou sa introduc salariatii cu CNP ETC?

#543 forbidden

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 07 March 2011 - 03:25 PM

Vezi postareakoala2009, la Mar 7 2011, 02:30 PM, a spus:

Salutare!

Atunci cand completez decl 112 pt. februarie, exista posibilitatea sa import datele din decl 112 pe ian? Sau trebuie din nou sa introduc salariatii cu CNP ETC?

Buna!

Eu am deschis decl din ianuarie si save as.... si am schimbat la denumire doar luna.
Trebuie sa modifici pt fiecare angajat in parte luna si orele lucrate. Dupa ce faci modificarile actualizezi creantele. Si atat.
Spor la treaba.

#544 mutual

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 302 Postari:
  • Interests:XBOX 360 ONE, TRAVELLING

Postat 07 March 2011 - 09:31 PM

2 luni treci tot personalul in CFP si iti va rezulta D112 cu datorii pe 0.

Problema voastra este ca nici fiscul si nici inspectia muncii nu vor accepta evidentierea si plata salariilor trimestrial, avand in vedere ca personalul lucreaza zilnic si orar, ca urmare se creaza obligatii de plata lunare si trebuie inregistrate ca si costuri lunar.

Numai bine.

#545 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 08 March 2011 - 11:29 AM

nu stiu ce se intampla , dupa ce am terminat declaratia 112 de facut pe februarie si ii dau validare nu imi creaza fisierul XML ma puteti ajuta , poate am o setare gresita la ceva
nu imi apare pe declatarie agrafa desi o validez si scrie ca face fisierul
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#546 koala2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 09 March 2011 - 08:46 AM

Vezi postareaforbidden, la Mar 7 2011, 03:25 PM, a spus:

Salutare!

Buna!

Eu am deschis decl din ianuarie si save as.... si am schimbat la denumire doar luna.
Trebuie sa modifici pt fiecare angajat in parte luna si orele lucrate. Dupa ce faci modificarile actualizezi creantele. Si atat.
Spor la treaba.

Salutare!
Multumesc pentru raspuns dar atunci cand am completat decl pt ianuarie am folosit versiunea 3, iar acum a aparut versiunea 4......:(

#547 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 09 March 2011 - 09:48 AM

Vezi postareaSERBAN MARIANA, la Mar 8 2011, 11:29 AM, a spus:

...dupa ce am terminat declaratia 112 de facut pe februarie si ii dau validare nu imi creaza fisierul XML ma puteti ajuta...
1) Recomand sa-ti iei o versiune de Adobe Reader mai noua (vers.9 sau 10) deoarece in versiunile mai vechi nu poti vedea atasamentele cand faci click pe agrafa. Ultima versiune este la adresa:
http://get.adobe.com/reader/
2) Dupa ce completezi (sau incarci din programul propriu de contabilitate) fisierul PDF, foarte probabil ca trebuie sa mentionezica ai incredere in el. In functie de versiunea readerului, click pe Options (dreapta sus) si clik pe "I trust in this document always" (sau cam asa ceva).
3) Dupa completare se da click pe VALIDARE. Se urmareste mesajul afisat (e corect sau sunt erori). Daca sunt erori, erorile se pare ca le pune tot ca fisier atasat. Daca nu sunt erori, se genereaza fisierul XML tot ca fisier atasat, adica el nu se gaseste in nici un folder ci este incorporat in fisierul PDF. Se poate vedea daca s-a generat fisierul de erori sau fisierul XML facand click pe Attachments (agrafa) si observand bara de atasamente.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#548 forbidden

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 09 March 2011 - 10:39 AM

Vezi postareakoala2009, la Mar 9 2011, 08:46 AM, a spus:

Vezi postareaforbidden, la Mar 7 2011, 03:25 PM, a spus:

Salutare!

Buna!

Spor la treaba.

Salutare!
Multumesc pentru raspuns dar atunci cand am completat decl pt ianuarie am folosit versiunea 3, iar acum a aparut versiunea 4......:(

Salut!
Completeaza decl pt febr cu versiunea 3, dupa care descarci versiunea 4 si din pdf-ul vechi pt luna febr exporti datele (view tool export data). Deschizi pdf-ul nou si importi datele (view tool import data). Sper sa iti fie de folos.
O zi buna!

#549 mady90

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 09 March 2011 - 11:24 AM

Vezi postareamutual, la Mar 7 2011, 09:31 PM, a spus:

2 luni treci tot personalul in CFP si iti va rezulta D112 cu datorii pe 0.

Problema voastra este ca nici fiscul si nici inspectia muncii nu vor accepta evidentierea si plata salariilor trimestrial, avand in vedere ca personalul lucreaza zilnic si orar, ca urmare se creaza obligatii de plata lunare si trebuie inregistrate ca si costuri lunar.

Numai bine.
Multumesc foaaarte mult pentru raspuns! O zi buna cu realizari ! :thumbup:

#550 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 09 March 2011 - 11:32 AM

mady90,

ai topic special pt decl. 112, de ce scrii aici (la diverse salariale) si nu acolo ( la declaratii) ?? :thumbup: chiar vrei sa-ti pierzi dreptul de a posta ??

mesaje marcate pt mutare !

#551 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 09 March 2011 - 01:32 PM

Am intampinat o problema la completarea declaratiei pe luna februarie si va rog, daca se poate un mic ajutor fiindca imi apar niste erori si nu-mi dau seama unde am gresit !. ...printre care: contributii datorate de angajator CAS; somaj; concedii; sanatate...imi spune ca ar fi diferite de sumele calculate de mine !

Am un salariat cu timp partial 1h/zi; unul cu 2 h si trei cu norma intreaga ...total brut pentru cei 5 salariati : 3.400 lei si eu am completat asa (poate o fi diferenta de aici !!!)

pentru cel cu 1h/zi :

rd.3 Tip contract P1
rd.4 Ora norma zilnica : 8 ore
rd.5 Ore lucrate efectiv in luna : 20 ore
rd.7 Total zile lucrate : 20

= daca fac conform raspunsurilor de la anaf pt 112 : 20 ore lucrate : 8 ore (norma zilnica) = 2,5 zile lucrate ??? daca modific rd.7 total zile lucrate 2 automat imi modifica si orele lucrate tot 2

Multumesc anticipat pentru orice sugestie venita din partea dvs. !

Rog moderatorii sa stearga mesajul anterior deoarece am vrut sa-l completez si nu am putut ! Va multumesc !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#552 krystine

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 09 March 2011 - 02:57 PM

am un C.A.R. Pensionari iar in conducere sunt pensionari alesi de Adunarea Generala a Pensionarilor nu au contract de munca nici conventie, in declaratia 112 nu stiu cum sa ii trec deoarece pe stat li se opreste sanatatea si impozitul , fiind pensionari nu li se opreste somaj si CAS si unitatea vireaza decat sanatatea pentru ei ... programul nu imi da voie sa modific suma pe care o virez la sanatate deoarece am si salariati cu contract de munca pe care pot sa ii trec... va rog daca ma poate ajuta cineva

#553 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 March 2011 - 03:15 PM

Eu am verificat acum si este bine cum ai completat Cristina, idem la angajatul cu 2 ore : P2, 8 ore (pct.4), 40 (pct.5), 20-total zile lucrate (pct.7). Eventual incearca cu Save As luna ian. , modifica ceva la denumirea fisierului si incearca sa introduci inca o data, nu stiu ce sa spun, mie nu mi-a dat erori.

Dana

#554 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 09 March 2011 - 05:15 PM

Vezi postareaDana42, la Mar 9 2011, 03:15 PM, a spus:

Eu am verificat acum si este bine cum ai completat Cristina, idem la angajatul cu 2 ore : P2, 8 ore (pct.4), 40 (pct.5), 20-total zile lucrate (pct.7). Eventual incearca cu Save As luna ian. , modifica ceva la denumirea fisierului si incearca sa introduci inca o data, nu stiu ce sa spun, mie nu mi-a dat erori.

Multumesc , Dana ....la ianuarie nu mi-a dat erori, am descarcat versiunea din 18.02 si am completat-o cu sumele la februarie si mi -au aparut aceste erori !
o sa mai incerc !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#555 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 March 2011 - 07:18 PM

Nu am stiut ca a aparut o alta versiune Cristina, eu am lucrat pe cea veche... si acum o luam de la inceput cu toate introducerile de date pentru februarie ? Adica : o repopulam ??? :thumbup: . Dar cea veche ce are ca au schimbat-o ? Zau daca stiu ce au si cu Adobele asta care chiar ma scoate din sarite deja :smile: .

Dana

#556 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 10 March 2011 - 08:37 AM

Vezi postareaDana42, la Mar 9 2011, 07:18 PM, a spus:

Nu am stiut ca a aparut o alta versiune Cristina, eu am lucrat pe cea veche... si acum o luam de la inceput cu toate introducerile de date pentru februarie ? Adica : o repopulam ??? :thumbup: . Dar cea veche ce are ca au schimbat-o ? Zau daca stiu ce au si cu Adobele asta care chiar ma scoate din sarite deja :smile: .

Cand am depus pentru ianuarie, am depus pe versiunea din 08.02 de aceea am descarcat o versiunea mai noua ! din pacate , nu ma pricep la transfer de date si chestii d' astea informatice !

#557 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2011 - 01:26 PM

krystine, :thumbup:

e a 2-a oara cand nu respecti regulamentul privind postarea !! ai mai pus aceasta intrebare o data, la un capitol gresit (la "salarii"), ti l-am mutat aici (la declaratii), ti l-am unit cu cel existent deja.
ti-am atras atentia, te-am rugat sa citesti regulamentul si sa-l respecti, dar vad ca nu vrei fiindca iar ai postat neregulamentar (nu ai voie sa deschizi topic nou daca exista unul activ pe tema care te intereseaza, in cazul acesta decl. 112)
am dat si un avertisment general, tot la acest capitol, topic lipicios, l-ai ignorat si pe ala. :smile:

fiind la a 2-a abatere (din 3 posturi in total), ai AVERTISMENT PUBLIC ! la urmatoarea iti vei pierde dreptul de a posta.

topic unit !

#558 luciacezy2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 10 March 2011 - 04:07 PM

Vezi postareacristina5859, la Mar 10 2011, 09:37 AM, a spus:

Vezi postareaDana42, la Mar 9 2011, 07:18 PM, a spus:

Cand am depus pentru ianuarie, am depus pe versiunea din 08.02 de aceea am descarcat o versiunea mai noua ! din pacate , nu ma pricep la transfer de date si chestii d' astea informatice !

Transferul se face f.simplu. in pdf 112 din ianuarie in bara intri in Document - Forms- Export data si il duci unde vrei...in my documents sau oriunde........ si in noul pdf 112-ultima versiune intri la fel in Document - Forms- si aici import data ...cauti ce ai exportat ...atasezi...si astepti pana se incarca formularul.si faci modoficarile de rigoare daca este cazul.

#559 Bajinaru Ramona

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 77 Postari:

Postat 10 March 2011 - 04:29 PM

Cum completez declaratia 112 daca salariatul a plecat incepand cu 01.02.2011 ( deci nici o zi lucrata dar trebuie completata data plecarii) pt ca la validare imi da eroare ca A5 si A6 nu pot fi in acelasi timp necompletate. Va multumesc !

#560 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 10 March 2011 - 11:33 PM

Multumesc mult Cristina (si intentia conteaza f. mult :smile: ) si Luciacezy2007 :thumbup: !

Ramona, eu nu am testat acum, dar oare nu era corect sa treci data plecarii : 31.01. ? Habar nu am inca cum "gandeste" programul acesta si nici nu am timp acum sa studiez, dar sper ca dupa ce ne vom obisnui cu el si-l vom descifra, il vom putea aprecia corect si mai bine.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 10 March 2011 - 11:34 PM

Dana

Similar Topics Collapse

17 useri citesc topicul

0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL