Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 112 / 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 30

Salt la continut

declaratia 112 / 2011

747 replies to this topic

#581 suciugeorgeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 22 March 2011 - 09:11 PM

Vezi postareaOrbis, la Mar 21 2011, 11:08 PM, a spus:

Buna ziua!
Am depus declaratia 112 pt februarie pentru o societate cu mai multe sedii secundare si cand s-a verificat starea pe site la finante am avut eroarea:

Perechea cod fiscal/sediu secundar invalida pentru <cod fiscal sediu secundar>.

Codurile fiscale ale sediilor secundare sunt bune 100%.
Poate sa ne ajute cineva? In ianuarie s-a prelucrat declaratia fara problema, iar integratorul nu a semnalat nici o eroare la validarea declaratiei nici luna aceasta, doar pe site a aparut aceasta eroare.

Va multumesc anticipat.

#582 suciugeorgeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 22 March 2011 - 09:18 PM

Orbis am avut si eu aceeasi problema si am facut in felul urmator: am fost la administratia unde este sediul secundar si le-am explicat situatia,problema este de la ei deoarece cui-ul sediului secundar nu recunoaste cui-ul sediului principal.Trebuie sa te duci cu copie dupa documentele prin care ai obtinut cui-ul pentru sediul secundar,copie dupa certificatul de inregistrare(unde apare cui-ul pentru sediul principal)si eu am luat si decl. 112 cu recipisa unde apare eroarea.Mult succes.

#583 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 23 March 2011 - 09:06 AM

Vezi postareahd56fox, la Jan 15 2011, 10:40 PM, a spus:

Vezi postareaVitezistu, la Jan 15 2011, 08:09 PM, a spus:

Cred ca ai inteles gresit, programul de verificare nu genereaza nici un fisier PDF, unde ai citit pe siteul ANAF asa ceva ?

D112 este fisier PDF inteligent la care se ataseaza un fisier XML cu formatul explicat pe siteul ANAF.

Sunt 2 cazuri posibile de completare:

- daca firma are putini angajati atunci se poate completa manual formularul PDF iar la apasarea butonului Verificare (din PDF), daca totul este corect, se genereaza automat fisierul XML cu toate datele si se ataseaza tot automat la fisierul PDF. Pasul final este semnarea PDF-ului cu certificatul digital.

- daca firma are multi angajati, peste 50-100, atunci complearea de mana a fisierului PDF ar fi aproape imposibila, de aceea fisierul XML se poate genera din propriile aplicatii de contabilitate conform formatului explicat pe siteul ANAF, dupa care se valideaza cu programul de verificare iar daca totul este corect, fisierul XML se ataseaza la fisierul PDF si apoi acesta din urma se semneaza cu certificatul digital.

Nu am inteles gresit. Pe site chiar asa scrie :

"Soft-ul de validare XML si generare fisier pdf: Programul de validare a fisierului XML"Sper ca generarea sa urmeze in curand.
Spui ca daca fisierul XML este corect se ataseaza la PDF . La care PDF daca eu prin program fac doar fisierul XML? PDF am doar daca lucrez cu programul de la finante.
Eu vad PDF-ul ca mod de introducere date pentru cei cu angajati putini si care nu au un soft propriu de salarii. Esential este XML-ul.
Intradevar in lege scrie :
Declarația se depune în format electronic sub forma unui fișier PDF, conform anexei nr. 1 la hotărâre, care are atașat fișierul XML descris în anexa nr. 8 la hotărâre.

Eu cred ca ei ar avea nevoie doar de XML , pentru ca practic toate datele pentru declaratie acolos sunt. De aceea este XML, pentru ca e o structura de date standardizata si compatibila cu toate dispozitivele si sistemele de operare. (inclusiv dispozitive mobile)

PDF-ul ar fi util doar pentru vizualizarea declaratiei si eventuale corectii.(si poate pentru semnarea declaratiei , cu toate ca orice fisier se poate semna digital din cate stiu eu)
Oricum la finante va citi XML-ul nu PDF-ul.

Nu vad cum se va genera PDF-ul daca cei de la finante nu fac programul asa cum scrie pe site. Probabil doar firmele mari vor putea sa-l genereze.
Personal nu am facut asa ceva, dar XML-ul l-am facut.

Cineva care lucreaza si cu generari PDF ar putea sa ne spuna mai multe. Eu din cate m-am informat, e destul de complicat sa generezi acel PDF.
Trebuie sa descarci un program de la ei de la finante ,,Java,,pe care il instalezi si dupa ce il instalezi la tine in calculator
incarci fisierul XML generat de programul de contabilitate.Dupa ce alegi documentul PDF alegi optiunile care sunt 3 si anume ,,Validare,, ,,Validare + creare PDF,, si Validare + creare PDF + semnare,,.Si problema este rezolvata.De aici poti sa descarci programul de validare si conversie din XML in PDF .Sper ca am fost suficient de explicit.http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declunica/Declaratiaunica.htm
Toate astea se pot face in cazul in care programul de contabilitate genereaza fisierul XML.

Aceasta postare a fost editata de alinpestean: 23 March 2011 - 09:09 AM

#584 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 24 March 2011 - 02:35 PM

Vezi postareavery, la Mar 21 2011, 12:07 PM, a spus:

Am depus declaratia 112 pt februarie; cand am verificat starea pe site la finante am avut o eroare si in concluzie am refacut declaratia 112 si am bifat casuta cu declaratie rectificativa, am depus-o si acum imi da eroare ca nu s-a depus o declaratie initiala pentru luna februarie.Banuiesc ca trebuia sa corectez declaratia fara sa bifez declaratie rectificativa?Ma poate lamuri cineva ce e de facut in sitautia aceasta?
Trebuie sa o depui ca declaratie initiala (cred ca ai facut-o deja), ca sa fie declaratie rectificativa trebuia sa ai deja o D112 inregistrata.

#585 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 24 March 2011 - 02:41 PM

Vezi postareaLexiroxi, la Mar 24 2011, 02:35 PM, a spus:

Vezi postareavery, la Mar 21 2011, 12:07 PM, a spus:

Am depus declaratia 112 pt februarie; cand am verificat starea pe site la finante am avut o eroare si in concluzie am refacut declaratia 112 si am bifat casuta cu declaratie rectificativa, am depus-o si acum imi da eroare ca nu s-a depus o declaratie initiala pentru luna februarie.Banuiesc ca trebuia sa corectez declaratia fara sa bifez declaratie rectificativa?Ma poate lamuri cineva ce e de facut in sitautia aceasta?
Trebuie sa o depui ca declaratie initiala (cred ca ai facut-o deja), ca sa fie declaratie rectificativa trebuia sa ai deja o D112 inregistrata.

Refaceti declaratia corect si o depuneti tot ca initiala , luand la dumneavoastra si declaratia deja depusa pentru a va mentine acelasi numar ( nu faceti rectificativa deoarece nu e necesar)

#586 maryblack

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 24 March 2011 - 09:46 PM

am o intrebare: societate infiintata in febr 2011, declarata initial ca platitor de imp pe profit si salariati cu 14.02.2011. ideea este ca primele angajari sunt cu 01.03.2011. pentru februarie....eu sunt inregistrata cu contributii aferente salariilor si, de fapt, in febr nu am salariati...depun si cum 112?
multumesc.

#587 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 24 March 2011 - 09:56 PM

daca in vectorul fiscal contributiile salariale sunt cu data de 14.02.2011, depuneti D112 cu 0

#588 Lucia2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 25 March 2011 - 05:30 PM

Am si eu o problema cu delaratia 112.Si nu a reusit nimeni pana acum sa ma ajute pana acum :tongue:
Am introdus-o direct in programul lor PDF, se valideaza, am vetificat-o cu validator J.1.1.1 si zice ca e ok.
M-am uitat pe ea de nu stiu cate ori.....Am rugat si pe altii sa se uite pe ea...
Nu mi-o preaia la finante deloc :smile: :laugh: Imi zice ca este incorect anul, luna, si de asemenea imi apare incorect in dreptul casutei de rectificativa :laugh:
Ati mai intalnit asa ceva???Eroarea asta? Am fost acolo cred ca de 5 ori.Nimic aceeasi eroare. De ce?? Am mai avut o firma aia a fost ok.Luna trecuta a fost ok tot asa le-am facut.
Help un indiciu :smile: Ca de la finante nu stiu sa spuna decat "NU vezi ca nu ai anu' si luna??" Ba il am, e acolo frate, alta e problema daca deschizi PDF-ul separat de programul lor se vede si anul si luna... dar ca sa fiu mai catolica decat papa le-am mai introdus inca o data gandindu-ma ca o avea ceva fisierul PDF. Poate au dreptate nu stiu dar nu gasesc greseala plizzz
Un inspector sau ce or fi mi-a spus sa bifez "nu" la rectificativa ce inseamna asta :thumbup: Ca eu nu stiu.O avea dreptate omu' de la finante "Cine face asta nu se pricepe" da eu tot nu stiu unde sa bifez "nu" la rectificativa iar luna si anul sunt trecute.Le-am mai butonat inca un rand, dar de pomana. :smile:

Aceasta postare a fost editata de Lucia2: 25 March 2011 - 05:32 PM

#589 Lucia2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 26 March 2011 - 11:55 AM

Nu este nimeni azi sa-mi dea un sfat ? Tare imi este ca o sa se faca luni iar eu alta solutie pentru declaratie nu am.
Daca cumva este o eroare de soft de la ei? Cui sa ma adresez in cazul asta? Ce sa fac?

#590 andora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 26 March 2011 - 12:58 PM

ai verificat data din computerul tau? poate are si asta influenta asupra formularelor inteligente, nu ma pricep dar incearca

#591 Lucia2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 26 March 2011 - 02:31 PM

Vezi postareaandora, la Mar 26 2011, 12:58 PM, a spus:

ai verificat data din computerul tau? poate are si asta influenta asupra formularelor inteligente, nu ma pricep dar incearca
Mercic de sugestie! Am verificat nu este vorba despre asta.

#592 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 27 March 2011 - 08:18 AM

Vezi postareaLucia2, la Mar 26 2011, 03:31 PM, a spus:

Vezi postareaandora, la Mar 26 2011, 12:58 PM, a spus:

Mercic de sugestie! Am verificat nu este vorba despre asta.

Cred ca problema ta este mult prea particulara ca sa raspunda cineva fara sa analizeze declaratia in detaliu si asta nu o poti face decat tu sau cei de la finante. O eroare in softul de la finante este greu de crezut sa fie deoarece ar fi patit-o si altii.

Scrie in detaliu problema ta la adresa d112@mfinante.gov.ro (sa scrii si numarul de inregistrare al declaratiei) poate gasesti o rezolvare si poate scrii pe forum care a fost problema.

#593 Anitza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 27 March 2011 - 11:19 AM

Buna ziua .
Poate ma puteti ajuta sau indruma cumva cu privire la declaratia 112.
Prima declaratie 112 (cea pentru salariile din ianuarie 2011) am depus-o la termen, dar am facut ceva "artificii" ca sa fie validata.
Problema a fost la statul de salarii. La cateva persoane s-au calculat gresit contributiile ( in minus - s-au calculat la salariul redus cu 25%, nu la cel crescut cu 15%). La declaratia 112, ca sa fie validata am trecut diferenta la sume deductibile ( sumele din declaratie trebuiau sa fie aceleasi cu cele efectiv virate. In luna februarie s-au calculat diferente si pentru luna ianuarie. Cum se face mai departe declaratia 112? :smile: O refac pe cea din luna ianuarie ? iar salariile corespunzatoare lunii februarie (fara diferente din ianuarie) le trec in declaratia 112 din luna februarie? Sau in declaratia 112 pentru februarie trebuiesc trecute sumele ce s-au incasat si virat...........pentru ca nu stiu cum sa fac sa fie validat..........Eu am pus o intrebare cei in masura sa raspunda la adresa corespunzatoare dar ......... nimic pana acum...........si am intrebat de ceva vreme. Am mai intrebat si eu in stanga si in dreapta ( nu multe persoane) si nimeni nu a stiut sa imi spuna ceva.
Cum ies din impasul acesta ? Luminati-ma si pe mine va rog :smile: :thumbup:
M-am gandit ca pe aici se intalnesc mai multe persoane care sunt in tema si poate se gaseste cineva sa ma ajute.
Multumesc anticipat.

#594 Lucia2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 27 March 2011 - 09:50 PM

[/quote]

Cred ca problema ta este mult prea particulara ca sa raspunda cineva fara sa analizeze declaratia in detaliu si asta nu o poti face decat tu sau cei de la finante. O eroare in softul de la finante este greu de crezut sa fie deoarece ar fi patit-o si altii.

Scrie in detaliu problema ta la adresa d112@mfinante.gov.ro (sa scrii si numarul de inregistrare al declaratiei) poate gasesti o rezolvare si poate scrii pe forum care a fost problema.
[/quote]

Am scris la finante, totul este sa primesc un raspuns in timp util.Sincer mi-e groaza sa merg acolo maine si sa o vad pe doamna de acolo care imi raspunde cu nonsalata nu vezi ca nu ai anu' si luna' ?? scrie domne' acolo ca nu e rectificativa nu stiu ce faceti cu CD-urile astea...Si apoi ma plimba de la o camera la alta si bineinteles ca in fericitul caz in care catadicseste cineva sa-ti preia CD-ul o face ca o favoare personala (pt. ca numai persoana care ti-a dat numar trebuie sa preia declaratia) dupa care primesti acelas raspuns sec : Incorect anu' luna, rectificativa. Daca vrei doar sa deschizi gura urmeaza replica: " nu stiu, nu ma pricep, am terminat". Am vrut la un moment dat sa deschid PDF-ul separat de programul de preluare de la finante sa ii arat ca este anul, luna, iar declaratia este initiala, dar nici nu poti deschide gura...efectiv nu stau sa te asculte Nu se pune problema asa.Nu am decat bune intentii si nu am venit sa imi arate functionarul de la adm. fin. cum se face declaratia, nu am cerut nici o favoare, am vrut doar sa-i arat ca din acest punct de vedere totul este ok.
Cineva ma sfatuit sa merg la departamentul lor de IT.Totul este sa existe bunavointa sa asculte ce am de spus.
Eu nu contest ca ar fi softul de preluare bun, gandesc ca poate s-a blocat pe un contribuabil in speta de al meu, ca eu de asemenea erori nu am mai auzit la nimeni..
Ca sa nu povestesc ca m-am apucat sa introduc iar in weekend declaratia in program, l-am verificat cu softul J de validare XML, salvat scris pe CD si tot tacamul... Nu ar mai fi trebuit sa fac asta dar nu puteam sa stau si sa-mi cada para malaiata.
Alta idee nu am, o sa vad ce se intampla maine. Daca mai aveti sugestii mi-ar prinde tare bine

#595 Lucia2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 28 March 2011 - 03:25 PM

Am primit raspuns de la finante :thumbup: si mesajul a fost sa merg la ghiseu, cu PDF-ul generat de programul de verificare J.Am mers la administratie...(dupa ce m-am plimbat evident pe acolo - dar asta nu-i prea important) sincer nu cred ca mi-a preluat CD-ul, numarul ramane acelasi, a taiat cu pixul cuvantul eronat si asta a fost.Nu se vede inca starea pe site trebuie sa urmaresc.Mai, mai ca m-as bucura dar stiu eu ce intervine?
Nu vreau sa supar pe nimeni dar sunt tare dezamagita de adm. fin. Merg sa povestesc la alt topic :smile:

#596 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 30 March 2011 - 07:06 PM

Au aparut versiuni noi pentru Softul A (Adobe) si softul J (Java).
Versiunile sunt valabile incepand cu data 1.4.2011 --> http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...aratiaunica.htm

Soft-ul A de incarcare si validare date pentru formularul D112 PDF Adobe - Versiunea A1.2.0
- Modificari formule,validari conform Anexei 8

Soft-ul J de validare date din fisier XML pentru formularul D112 PDF Java - Versiunea J1.2.0
Modificari:
DUKValidator:
- corectat validare V85
- modificat validare S108: nu mai dam atentionare la 4 zecimale. Atributul D_19 va avea 2 zecimale; nu se mai accepta 4 zecimale decat pt. declaratiile pt. luna Ianuarie 2011
- corectat S1: la verificarea varstei minime a asiguratului se ia in considerare si luna
- adaugare atentionare format email
- adaugat validare A16
- adaugat validare A19.2
- modificat A25 cf. noii formule
- modificat A28 cf. noii formule
- numele, prenumele si data angajarii asiguratului devin obligatorii
- adaugare exceptie la S1: nu se verifica varsta minima pt. C_1 = 3
- adaugare nomenclatoare urgente medico-chirurgicale si boli infecto-contagioase la validarile S100 si S101
- atributele asiguratD: D_14, D_15 si D_16, D_20, D_21 devin obligatorii
- modificat validari V3.1 si V3.2 cf. noilor formule
- eliminare valoare 1 din nomenclator pt. B11_1
- adaugat CUI-uri AJOFM si CASAN
- adaugat validarile V91, V92, V93 si V94
- corectat validare V3.1
DUKIntegrator:
- corectie functie semnare cu token-uri: evitare certificate expirate

#597 JustJohnDoe

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 30 March 2011 - 07:22 PM

Vezi postareaVitezistu, la Mar 30 2011, 07:06 PM, a spus:

Versiunile sunt valabile incepand cu data 1.4.2011 --> http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declu...aratiaunica.htm

Soft-ul A de incarcare si validare date pentru formularul D112 PDF Adobe - Versiunea A1.2.0
- Modificari formule,validari conform Anexei 8

Soft-ul J de validare date din fisier XML pentru formularul D112 PDF Java - Versiunea J1.2.0
Modificari:
DUKValidator:
- corectat validare V85
- modificat validare S108: nu mai dam atentionare la 4 zecimale. Atributul D_19 va avea 2 zecimale; nu se mai accepta 4 zecimale decat pt. declaratiile pt. luna Ianuarie 2011
- corectat S1: la verificarea varstei minime a asiguratului se ia in considerare si luna
- adaugare atentionare format email
- adaugat validare A16
- adaugat validare A19.2
- modificat A25 cf. noii formule
- modificat A28 cf. noii formule
- numele, prenumele si data angajarii asiguratului devin obligatorii
- adaugare exceptie la S1: nu se verifica varsta minima pt. C_1 = 3
- adaugare nomenclatoare urgente medico-chirurgicale si boli infecto-contagioase la validarile S100 si S101
- atributele asiguratD: D_14, D_15 si D_16, D_20, D_21 devin obligatorii
- modificat validari V3.1 si V3.2 cf. noilor formule
- eliminare valoare 1 din nomenclator pt. B11_1
- adaugat CUI-uri AJOFM si CASAN
- adaugat validarile V91, V92, V93 si V94
- corectat validare V3.1
DUKIntegrator:
- corectie functie semnare cu token-uri: evitare certificate expirate

Si sunt valabile pt. raportarea lunii martie sau d-abia a lunii aprilie?

#598 Lucia2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 81 Postari:

Postat 31 March 2011 - 02:42 PM

Am depus declaratiile in 24 in cate zile trebuie sa-mi apara pe site, sa le pot vedea starea? ca acum la faza asta imi apare "Vizualizare Declaratie Unica Nu exista. Verificati introducerea cui-lui si a indexului, respectiv a numarului de inregistrare."CUI-ul est ok, numerele declaratiilor sunt ok.Nu mai merg niciodata la doamna asta ca numai belele am avut cu ea.

#599 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 31 March 2011 - 06:14 PM

Vezi postareaLucia2, la Mar 31 2011, 03:42 PM, a spus:

Am depus declaratiile in 24 in cate zile trebuie sa-mi apara pe site, sa le pot vedea starea? ca acum la faza asta imi apare "Vizualizare Declaratie Unica Nu exista. Verificati introducerea cui-lui si a indexului, respectiv a numarului de inregistrare."CUI-ul est ok, numerele declaratiilor sunt ok.Nu mai merg niciodata la doamna asta ca numai belele am avut cu ea.

Daca declaratiile sunt depuse pe internet starea se vede destul de repede de la cateva minute la cateva ore (1-2) in zilele in care se depun multe declaratii 20-25 ale lunii. Daca sunt depuse la ghiseu poate dura ceva mai mult, poate chiar si o zi.

Vezi postareaJustJohnDoe, la Mar 30 2011, 08:22 PM, a spus:

Vezi postareaVitezistu, la Mar 30 2011, 07:06 PM, a spus:

Si sunt valabile pt. raportarea lunii martie sau d-abia a lunii aprilie?

Sunt valabile incepand cu 1.4.2011 , deci cu raportarea lunii martie. Cu aceste versiuni trebuiesc depuse si declaratiile rectificative din lunile anterioare (ianuarie + februarie)

#600 JustJohnDoe

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 31 March 2011 - 07:30 PM

Vezi postareaVitezistu, la Mar 31 2011, 06:14 PM, a spus:

Sunt valabile incepand cu 1.4.2011 , deci cu raportarea lunii martie. Cu aceste versiuni trebuiesc depuse si declaratiile rectificative din lunile anterioare (ianuarie + februarie)

Mersi pt. lamurire. Asa ma gandeam si eu, dar ar fi fost mai clar sa scrie ca sunt valabile "CU RAPORTAREA LUNII MARTIE 2011".

Similar Topics Collapse

66 useri citesc topicul

0 membri, 66 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL