Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 112 / 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 34

Salt la continut

declaratia 112 / 2011

747 replies to this topic

#661 nicosalarii

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 07 June 2011 - 07:34 PM

Vezi postareacarolina3, la 07 June 2011 - 12:45 PM, a spus:

[Eu stiam ca se plafoneaza la 12*sal.mimin ?

Anexa 8 cu validari spune asa :

D_17=<6*12*SALMIN
Formula va fi valabila
incepand din luna iulie
(07) 2011

#662 nicosalarii

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 07 June 2011 - 07:43 PM

Vezi postareasirkris, la 07 June 2011 - 01:27 PM, a spus:

deci pentru validarea D112 trebuie in cazul in care avem salariati cu concediu crestere copil pana la 2 ani sai scoatem de tot, nu? eu asta inteleg!

Din raspunsurile lor poti intelege si asa si asa. Primul raspuns indica faptul ca angajatorul declara in luna care pleaca si apoi cand revine in rest declara cine plateste concediul.
Din al doilea raspuns reiese ca pentru cei de la somaj il declarii cu toate sumele zero si numar de ore suspendare egal cu numar de ore in luna. Nu se completeaza nimic la sectiunea D ( concedii medicale). In acest fel declaratia poate fi validata

Întrebare : Caseta Data plecării trebuie completată de angajator când salariatul intră în
concediu de creștere a copilului până la 2 ani?
La fel, Data angajare se completează la reluarea activității la angajator de către aceste persoane ?
Raspuns: Pentru persoanele care intra in concediu crestere copil se va completa data
plecarii de la angajator (care corespunde cu ultima zi de activitate la angajator, aceasta urmand sa
intre in concediu pentru crestere copil), iar data angajarii se completeaza in momentul
reintoarcerii la lucru a persoanei la angajator. Aceasta persoana va fi raportata in perioada cat se
afla in concediu ingrijire copil de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale conform art. 296
3
litera f) pct.2 din OUG117/2010 care la randul sau va completa atat data angajarii (data de la care
persoana incepe concediul pentru crestere copil) si data plecarii (data cand aceasta persoana
inceteaza acest concediu).

Întrebare: Persoanele aflate toată luna în concediu creștere copil figurează cu 0 în declarație ?
Până acum la unele AJOFM-uri se cerea ca aceștia să figureze în declarația șomaj.
Raspuns : Persoanele aflate toată luna în concediu creștere copil apar în declarație ca si
inainte, adica: Ore suspendate in luna = nr total ore lucratoare in luna Baza calcul somaj = 0

#663 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 08 June 2011 - 10:03 AM

Va rog sa-mi spuneti dac la o rectificativa la D112 cu datorii de plata suplimentare termenul de plata este aferent 25 ale lunii urmatoare lunii pentru care s-a facut declaratia?
Trebuie in acest caz sa calculez majorari?
Mentionez ca rectificativa este ca urmare a unui concediu medical adus in luna urmatoare

#664 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 08 June 2011 - 07:40 PM

A importat cineva in PDF , fisierele emise din Ciel ? La mine nu merge nici sa ma impusti.

Nu importa decat data declaratiei.(05.2011)
Am sunat la ciel si a spus sa utilizez java , import direct in pdf nu se poate ... :thumbup:

#665 magda2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 09 June 2011 - 08:00 AM

Vezi postareadoiny, la 08 June 2011 - 07:40 PM, a spus:

A importat cineva in PDF , fisierele emise din Ciel ? La mine nu merge nici sa ma impusti.

Nu importa decat data declaratiei.(05.2011)
Am sunat la ciel si a spus sa utilizez java , import direct in pdf nu se poate ... :thumbup:
Trebuie sa transformi fisierul xml exportat din ciel in pdf.Ai la dispozitie o aplicatie duk integrator(de pe site-ul anaf.ro), cu ajutorul careia creezi fisierul pdf, validezi declaratia si o semnezi electronic.

#666 cuni

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 09 June 2011 - 09:39 AM

La sectiunea A in momentul selectarii unei norme de 1h/ zi, la randul 4 apare doar 6,7,8- ca norma orara zilnica.
Desi am discutat la finante acest aspect si ei au dat din umeri spunand ca o sa se mai gandesca...
Practic daca ai un angajat cu timp partial de 1h sau 2h ... pana la 5h pe zi nu poti trece norma zilnica aferenta conform CIM-ului.
Voi cum ati rezolvat aceasta problema?

Fisiere atasate

#667 anaderol

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 190 Postari:

Postat 09 June 2011 - 09:50 AM

Vezi postareacuni, la 09 June 2011 - 09:39 AM, a spus:

La sectiunea A in momentul selectarii unei norme de 1h/ zi, la randul 4 apare doar 6,7,8- ca norma orara zilnica.
Desi am discutat la finante acest aspect si ei au dat din umeri spunand ca o sa se mai gandesca...
Practic daca ai un angajat cu timp partial de 1h sau 2h ... pana la 5h pe zi nu poti trece norma zilnica aferenta conform CIM-ului.

se refera la conditii normale de munca, deosebite, speciale....indiferent de nr de ore din CIM, daca ai contii normale de munca treci 8 :thumbup:

#668 cuni

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 09 June 2011 - 11:01 AM

Vezi postareaanaderol, la 09 June 2011 - 09:50 AM, a spus:

Vezi postareacuni, la 09 June 2011 - 09:39 AM, a spus:

se refera la conditii normale de munca, deosebite, speciale....indiferent de nr de ore din CIM, daca ai contii normale de munca treci 8 :thumbup:

multumesc mult!

#669 dragosdana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 136 Postari:

Postat 09 June 2011 - 01:50 PM

Buna ziua,

In declaratia 112 la concedii medicale ce se trece la sectiunea D?
Multumesc

#670 cuni

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 09 June 2011 - 03:55 PM

Vezi postareadragosdana, la 09 June 2011 - 01:50 PM, a spus:

Buna ziua,

In declaratia 112 la concedii medicale ce se trece la sectiunea D?
Multumesc

Citeste HG 1397 si o sa stii exact ce iti trebuie conform spetei tale

#671 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 17 June 2011 - 02:14 PM

La AdmFin nu preiau decat declaratii 112 realizate cu ultima versiune?
Completasem cu versiunea anterioara si abia acum am vazut ca a aparut una noua :thumbup:
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#672 dvdcorina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 08 July 2011 - 11:44 AM

Buna Ziua.
Stie cineva , cum se calculeaza impozitul pe venit in Decl 112?
Pentru ca nu corespunde cu ce am eu in statul de plata. si este si normal sa nu corespunda
petru ca in 112, nu apar deducerile personale pentru copii.
Problema este ca daca am complectat manual impozitul in D112, imi da averizare de eroare!!!
Nu stiu sa se fi schimbat formula de calcul a impozitului pe salarii.
Dvs cum faceti ???

#673 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 08 July 2011 - 02:17 PM

ati reusit sa transmiteti online D112 in aceasta saptamana ?

#674 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 09 July 2011 - 08:13 AM

Vezi postareamt2007, la 08 July 2011 - 02:17 PM, a spus:

ati reusit sa transmiteti online D112 in aceasta saptamana ?

DA :smile:

#675 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 09 July 2011 - 09:52 AM

Eu nu am reusit , in primul rand nu-mi recunoaste certificatul la fiecare incercare si imi apare ulterior mesaj de pagina expirata ....declaratiile 100 si 300 au mers foarte bine .M-am gandit ca poate este suprasolicitat site-ul sau sunt probleme tehnice .Fiind prima data cand incerc transmitere online nu stiam ce se intampla .

#676 delgado

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 122 Postari:

Postat 12 July 2011 - 12:25 PM

Buna ziua! Am reusit sa depun si eu azi pentru prima data d112 on line dar am facut o gafa - nu am retinut numarul de indexare - si acum nu pot scoate recipisa. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa mai intru in posesia numarului de indexare, de unde il pot lua?
Va multumesc!
Experiența îi învață doar pe cei care se lasă învățați!

#677 Florinita

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 12 July 2011 - 03:14 PM

Vezi postareadelgado, la 12 July 2011 - 12:25 PM, a spus:

Buna ziua! Am reusit sa depun si eu azi pentru prima data d112 on line dar am facut o gafa - nu am retinut numarul de indexare - si acum nu pot scoate recipisa. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa mai intru in posesia numarului de indexare, de unde il pot lua?
Va multumesc!

Folsind cerificatul digital intra pe dosarul fiscal al firmei si vei vedea acolo toate declaratiile depuse avand posibilitatea sa vezi numarul de inregistrare. Problema este daca declaratia nu a fost validata pt ca atunci nu apare in dosarul fiscal. In acest caz nu stiu ce sa iti spun. Poti sa pui on intrebare in acest caz pe site anaf. Succes!

#678 RamonaA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 13 July 2011 - 10:46 AM

Vezi postareaFlorinita, la 12 July 2011 - 03:14 PM, a spus:

Vezi postareadelgado, la 12 July 2011 - 12:25 PM, a spus:

Va multumesc!

Folsind cerificatul digital intra pe dosarul fiscal al firmei si vei vedea acolo toate declaratiile depuse avand posibilitatea sa vezi numarul de inregistrare. Problema este daca declaratia nu a fost validata pt ca atunci nu apare in dosarul fiscal. In acest caz nu stiu ce sa iti spun. Poti sa pui on intrebare in acest caz pe site anaf. Succes!

Le poti scrie direct pe adresa d112@mfinante.gov.ro/ autoritate.mef@mfinante.ro; le explici situatia si ii rogi sa iti dea ei indexul de incarcare. dureaza cateva zile pana iti raspund.multa bafta

#679 steluta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 187 Postari:
  • Interests:dezvoltare profesionala

Postat 14 July 2011 - 02:10 PM

Vezi postareamicky81bv, la 21 May 2011 - 12:30 PM, a spus:

Vezi postareaFlorin_76, la 20 May 2011 - 11:03 PM, a spus:

Vezi postareamicky81bv, la 20 May 2011 - 03:08 PM, a spus:

buna ziua

am si eu urmatoarea problema: am o firma SRLD -cf legii unitatea angajatoare este scutita de plata contributiilor pt salarii. cum completez declaratia 112 in aceasta situatie?
vorbesc la finante de vreo2 saptamani, dar inca nu am primit raspuns

Daca firma e scutita de plata lor si nu pot trece la deductibil sumele , eu as depune declaratia pe 0, si daca e necesar vreodata fac rectificativa la ea.

firma este scutita doar de taxele platite pe unitate, cele pe care le platesc asiguratii sunt valabile, deci nu e 0 declaratia.si in plus ma lasa sa pun 0 la taxele pe unitate, mai putin la somaj si fond de garantare

Firma are scutire doar pt plata CAS angajator nu si pt celelalte contributii. Eu nu stiu exact in ce sectiune sa o trec, am incercat si la sectiunea B dar la scutiri imi apare printre altele doar scutire CAS si FD risc si accidente. Va rog sa imi spuneti cum ati completat. Multumesc
steluta

#680 Kamykazee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 14 July 2011 - 08:43 PM

Buna ziua,

Am o intrebare legata de Declaratia 112. Initial am depus-o cu impozit pe salarii 0 insa as vrea sa modific asta. Pentru aceasta procedura este sa fac o rectificativa, nu?

Multumesc anticipat.

Similar Topics Collapse

14 useri citesc topicul

0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL