Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
functiunea contului 409 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

functiunea contului 409

2 replies to this topic

#1 remus2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 16 January 2011 - 08:34 PM

Conform OMFP 3055/2009, contul 409 nu se mai debiteaza cu 5121/5311. Prin asta eu inteleg ca practic trebuie sa faci factura de avans. Si totusi am primit de curand un newsletter cu un exemplu in care se achita un avans catre un furnizor extern si inregistrarea contabila aratata este 409=5121. Pana la urma cum este corect?

#2 Tatiana_Topan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 18 January 2011 - 09:08 AM

Vezi postarearemus2009, la Jan 16 2011, 08:34 PM, a spus:

Conform OMFP 3055/2009, contul 409 nu se mai debiteaza cu 5121/5311. Prin asta eu inteleg ca practic trebuie sa faci factura de avans. Si totusi am primit de curand un newsletter cu un exemplu in care se achita un avans catre un furnizor extern si inregistrarea contabila aratata este 409=5121. Pana la urma cum este corect?

Parerea mea este ca atata timp cat tii evidenta pe contul 409, defalcat pe fiecare furnizor nu ai nici o problema, iar cand iti vine factura finala sa inregistrezi 401=409, astfel incat sa ai si situatia exacta a furnizorului (factura, plata). Problema este ca multe softuri de contabilitate nu pot lega contul 409 de 401. Eu am avut control pe platile catre furnizori externi de la Garda, Fisc, etc si nu am avut probleme , deoarece tineam o evidenta foarte detaliata pe fiecare furnizor.

#3 remus2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 18 January 2011 - 10:10 AM

intradevar nici soft-ul meu contabil "nu stie" sa inregistreze avansurile decat 409=5121. Cred ca prin scoaterea acestei inregistrari contabile s-a dorit fortarea intocmirii facturilor de avans pentru a colecta tva. Dar ce te faci in cazul in care faci o plata gresita (catre un alt furnizor) sau invers incazei necuvenit?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL