Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
HACCP - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

HACCP

8 replies to this topic

#1 negry

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 27 January 2011 - 02:11 PM

Buna.

Findca este inceput de an, au venit SI baietii cu HACCP-ul pe la noi zicand ca trebuie facut din nou. Cel de anul trecut a expirat zilele trecute.
Iar anul acesta mi-au prezentat o lista cu lucruri, foarte scumpe, care urmeaza sa fie cumparate (matura-70lei, detergent 10Litri - 156lei etc.) si un pret de 1800lei separat pt implementare sistemului HACCP :thumbup: plus un dosar mare cu liste, fise si tabele care trebuie completate din nou TOATE de cate 1-2-3 ori pe zi.

Le-am spus politicos, sa revina peste 2 saptamani pt ca stam foarte prost cu bugetul. :laugh: Acesta este adevarul. :sad:
De cand a inceput anul si pana acum , daca ar fi sa includem si HACCP-ul pe langa toate cheltuielile (medic intreprindere, carnete sanatate etc.) ajung la putin sub 3500lei care este deja muuult prea muuult pt puterile firmei.

Firma este un magazin in format ABC, impartit in 3 parti (alimentare, imbracaminte, industriale) , cu 4 angajate/2schimburi si cu o suprafata nu mai mare decat un apartament cu 3 camere.
CAEN-ul firmei este 4729 Comerț cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate.

Intrebarea mea este, cum sa fac sa reduc costurile inutile cu HACCP-ul?
Recomandari, sugestii?

p.s. Este de speriat felul in care statul trage banii de pe noi pentru lucruri absolut inutile. :smile:

#2 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 27 January 2011 - 02:43 PM

HACCP obligatoriu?
HACCP de stat?
:smile: :thumbup:
La magazine mici?

Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#3 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 27 January 2011 - 11:35 PM

:thumbup: ce este HACCP? :smile:

#4 avdia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 194 Postari:

Postat 28 January 2011 - 12:31 AM

Vezi postareamihaela_cva, la Jan 28 2011, 01:35 AM, a spus:

:thumbup: ce este HACCP? :smile:
Este vorba de igiena alimentelor.
H.G. 1198/2002 “Art.4- Unitațile din sectorul alimentar trebuie să identifice activitațile care sunt determinante pentru securitatea alimentară și trebuie să garanteze ca procedurile de securitate corespunzatoare sunt stabilite , implementate , menținute și revizuite pe baza principiilor utilizate in sistemul de analiza a riscurilor și punctelor critice de control - HACCP.”

#5 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 28 January 2011 - 12:34 AM

:thumbup: mersi mult
muream si pe asta nu o mai stiam :smile:

#6 Brigante

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 270 Postari:

Postat 28 January 2011 - 07:37 AM

HACCP = Trebuie sa-i plateasca pe cei de la Sanepid, ca sa vina periodic sa-l amendeze! :thumbup:

#7 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:

Postat 28 January 2011 - 12:27 PM

Vezi postareaavdia, la Jan 28 2011, 12:31 AM, a spus:

H.G. 1198/2002 “Art.4

HG 1198 a fost abrogat si inlocuit cu HG924/2005.
Ideea a ramas aceeasi, cea mentionata de Brigante...
Nu ca ar fi un lucru rau daca cei de la DSV si-ar face treaba nu spaga...
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#8 negry

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 28 January 2011 - 02:42 PM

Vezi postareaeugen ursache, la Jan 28 2011, 12:27 PM, a spus:

Vezi postareaavdia, la Jan 28 2011, 12:31 AM, a spus:

H.G. 1198/2002 “Art.4

HG 1198 a fost abrogat si inlocuit cu HG924/2005.
Ideea a ramas aceeasi, cea mentionata de Brigante...
Nu ca ar fi un lucru rau daca cei de la DSV si-ar face treaba nu spaga...

... dar este obligatoriu si pt cazul meu? Doar 35% din magazin fiind alimentar.

#9 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:

Postat 28 January 2011 - 03:16 PM

E obligatoriu doar 35%... :thumbup:
Ce ar fi daca printre industrialele alea pe care le vindeti in restul de 65% ar fi otravuri volatile (de exemplu pesticide agricole) - sau gaz de lampa :biggrin: ? Mai mult ca sigur nu e cazul dvs, vorbim ipotetic, se poate intampla.
Vrem sa cumparam alimente sigure sanitar, asa ca va obligam prin lege sa va conformati. Cum se aplica legea la noi, e alta discutie.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL