Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
indemnizatie de CA concomitent cu indemnizatie de concediu medical - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

indemnizatie de CA concomitent cu indemnizatie de concediu medical

4 replies to this topic

#1 luiza254

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 February 2011 - 10:35 PM

O persoana aflata in concediu medical toata luna poate ridica indemnizatia de sedinta in urma participarii la sedintele Consiliului de administratie din care face parte, avand in vedere ca nu poate aparea cu nici o zi lucrata? Este stipulata in vreun act normativ interdictia de a primi venit suplimentar(prima, indemnizatie CA, etc), intr-o luna intreaga cu concediu medical?

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 15 February 2011 - 12:33 AM

BINEINTELES CA E STIPULATA!
ori a fost in medical ori a muncit, sanatos bine-mersi! De ce nu s-a hotarat inainte de sedinta daca e bolnav sau nu?!
De la oameni ca voi ni se trage noua, oamenilor cinstiti, restrictia pe medicale.

#3 luiza254

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 15 February 2011 - 10:13 AM

Vezi postarealuiza254, la Feb 14 2011, 11:35 PM, a spus:

O persoana aflata in concediu medical toata luna poate ridica indemnizatia de sedinta in urma participarii la sedintele Consiliului de administratie din care face parte, avand in vedere ca nu poate aparea cu nici o zi lucrata? Este stipulata in vreun act normativ interdictia de a primi venit suplimentar(prima, indemnizatie CA, etc), intr-o luna intreaga cu concediu medical?

Asteptam un raspuns cara sa ma lamureasca, nu unul rautacios. Poate ca e vina mea ca nu am dat mai multe detalii. Cand a fost ales in CA de catre Adunarea Generala, omul nu era bolnav, sau nu stia inca de existenta bolii (are cod indemnizatie 14). A participa 2 ore pe luna la o sedinta nu mi se pare ca inseamna "a muncii" si nu cred ca de la om ca el vi se trage voua, "oamenilor cinstiti, restrictia pe medicale".
Deci imi poti spune, te rog frumos, care este actul normativ cu restrictia? Macar sa-i pot spune omului de ce nu are dreptul la plata indemnizatiei.

#4 polo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 15 February 2011 - 01:53 PM

nu exista nici o restrictie ,cel putin scris!Moral nu e normal dar in scris eu nu am gasit.Doar in perioada conc crest copil este restrictie!Daca stie altcineva mai bine ,astept cu placere un sfat.

#5 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 16 February 2011 - 01:54 AM

nu sunt rautacioasa fata de tine, doar nu esti tu cea care primesti banii de doua ori, si ca stai acasa, bolnava, si ca muncesti-indiferent sub ce forma.
cauta pe la oug 158/2005, legea 95/2006, acordarea concediilor medicale si vei gasi ca este ilegal-mi se pare ca e tratata ca infractiune.

am gasit rapid ceva, dar mai cauta daca vrei sa te convingi sau suna la o casa de sanatate sa vezi cum vor trata ei problema cand va aparea in baza de date acelasi cnp cu medical si indemnizatie sedinta

ouh 158 Art. 42. –
(1) Sumele încasate necuvenit cu titlu de indemnizații se recuperează de la beneficiari în termenul de prescripție de 3 ani.
(2) Recuperarea sumelor prevăzute la alin. (1) se efectuează de către angajator sau, după caz, de instituția care efectuează plata acestor drepturi.
(3) Casele de asigurări de sănătate recuperează sumele plătite necuvenit de la plătitorii prevăzuți la art. 36 alin. (3).
(4) Sumele plătite necuvenit prin intermediul caselor de asigurări de sănătate se recuperează de la beneficiari în baza deciziei casei respective, care constituie titlu executoriu.
(5) Sumele nerecuperate din cauza decesului beneficiarilor nu se mai urmăresc.

Art. 43. –
(1) Sumele încasate necuvenit, cu titlu de indemnizații, ca urmare a unei infracțiuni săvârșite de beneficiar, se recuperează de la acesta, inclusiv dobânzile aferente, până la recuperarea integrală a prejudiciului.

Art. 47. –
(1) Constituie contravenții faptele săvârșite prin încălcarea dispozițiilor art. 6 alin. (3) și (4).
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale, cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare. __________
Articolul a fost modificat prin art. unic pct. 19 din Legea nr. 399/2006.

Art. 48. - Contravențiile prevăzute la art. 47 se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei și constituie venituri la Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL