Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
societatea mama - sucursala - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

societatea mama - sucursala

7 replies to this topic

#1 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 03 March 2011 - 01:48 PM

in cazul in care nu am postat corect, rog moderatorii sa ma scuze.

societatea mama este in romania iar aceasta are o sucursala intr-un stat membru. in cursul anului am incasat la societatea mama de la sucursala diverse sume din profitul realizat de catre aceasta din urma. le-am contat cu ajutorul contului 481 mai exact am facut contarea 5124 = 481.

la inchiderea exercitiului financiar, pot sa transfer acesti bani in contul 117, in eventuala unei distribuiri de dividende?
societatea mama a realizat pierdere iar sucursala profit dar la globalizare am profit. pot sa fac contarea 117 = 481?

va multumesc

#2 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 03 March 2011 - 10:32 PM

imi cer scuze pentru insistenta dar chiar am nevoie de ajutor.

nu cunoaste nimeni raspunsul la intrebarea mea?

#3 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 04 March 2011 - 10:02 AM

va rog macar cateva opinii, nu cunoaste nimeni ceva similar, situatiei mele?

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 04 March 2011 - 06:11 PM

nu
si nu confundati banii (481) cu profitul (121)

#5 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 07 March 2011 - 04:42 PM

am inteles mihaela, cunosc functiunea contului 481, stiu ca este doar cont de intermediere, cunosc si functiunea lui 121 dar, sunt nelamurita cu profitul incasat de catre societatea mama de la sucursala. vrem sa repartizam pe dividende acest profit.procedura standard de repartizare o cunosc dar globalizat sunt pionier.

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 07 March 2011 - 10:20 PM

in statut ce scrie la repartizarea profitului?
am mai recitit intrebarea dvs si cred ca societatea mama din Ro are dreptul sa repartizeze dividendele asa cum vrea, oricum faceti bilant consolidat si AGA repartizeaza ce ramane la final.
imi cer scuze dar m-a derutat intrebarea dvs si cea initiala si cea de acum : "profitul incasat de catre societatea mama de la sucursala. vrem sa repartizam pe dividende acest profit"

#7 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 09 March 2011 - 12:06 PM

societatea mama are dreptul sa distribuie dividende.

imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect.

societatea mama are pierdere, sucursala a realizat profit, suma care dupa impozitarea in statul membru, s-a virat in contul societatii mama in ideea ca asociatul unic sa ridice dividende.

daca in martie dupa aprobarea aga si toata documentatia necesara, distribui profitul pe dividende, care vor fi contarile in contabilitatea societatii mama din moment ce balanta acesteia merge pe pierdere?

cum pot sa fac 117 = 457 in martie in contabilitate din moment ce eu am in balanta in 117 pierderea reportata?

multumesc mult pentru atentie mihaela

#8 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 23 March 2011 - 12:41 PM

Poate te ajuta si aceste modificari ale Ordinului 3055/2009
ORDIN 2.869/23.12.2010 pentru modificarea și completarea unor reglementări contabile, publicat in MO 882/29.12.2010
ART. II
Reglementările contabile conforme cu Directiva a VII-a Comunităților Economice Europene, prevăzute în anexa la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.055/2009 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 766 și 766 bis din 10 noiembrie 2009, se modifică și se completează după cum urmează:
..........................................................
5. Punctul 24 se modifică și va avea următorul cuprins:
"24. - Situațiile financiare anuale consolidate trebuie să ofere o imagine fidelă a activelor, datoriilor, poziției financiare și a profitului sau pierderii entităților incluse în aceste situații financiare, considerate ca un tot unitar".
6. La punctul 66, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
"66.- (1) Partea de profit (din contul 768 "Alte venituri financiare"/analitic distinct) sau pierdere (din contul 668 "Alte cheltuieli financiare"/analitic distinct) a întreprinderilor asociate, atribuibilă unor asemenea interese de participare, se prezintă în contul de profit și pierdere consolidat la elementul "Profitul sau pierderea exercițiului financiar aferent(ă) întreprinderilor asociate"."
7. La punctul 88, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:
"(3) Notele explicative la situațiile financiare anuale trebuie să prezinte tranzacțiile cu părți legate, cu excepția celor în interiorul grupului, încheiate de societatea-mamă sau de alte entități incluse în consolidare, inclusiv sumele acestor tranzacții, natura relației cu partea legată și alte informații referitoare la tranzacții, necesare pentru o înțelegere a poziției financiare a entităților incluse în consolidare, luate ca un tot, dacă aceste tranzacții sunt semnificative și nu au fost încheiate în condiții normale de piață. Informațiile referitoare la tranzacții individuale pot fi agregate după natura lor, cu excepția cazului când informația separată este necesară pentru o înțelegere a efectelor tranzacțiilor cu partea legată, asupra poziției financiare a entităților incluse în consolidare, luate ca un tot."
8. Punctul 113 se modifică și va avea următorul cuprins:
"113. - Situațiile financiare anuale consolidate sunt supuse aprobării adunării generale a acționarilor societății-mamă, pe baza raportului consolidat al administratorilor pentru exercițiul financiar în cauză și a raportului persoanei responsabile cu auditarea situațiilor financiare anuale consolidate."

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL