Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
casa amanet- tva - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

casa amanet- tva

8 replies to this topic

#1 dragosdana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 136 Postari:

Postat 12 April 2011 - 09:01 AM

Daca am o casa de amanet platitoare de tva din 2008 prin depasirea plafonului si vand aurul engross la o firma, firma imi spune ca nu trebuie sa ii facturez cu tva deoarece ea marcheaza aurul ci eu ar trebui sa informez Finantele sa ma scoata de la platitor.
Unde ar trebui sa intreb?

#2 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 13 April 2011 - 07:45 AM

Ce treaba are marcatul aurului cu...tva-ul ?? ...poate v-a dat alta explicatie si nu ati inteles dvs. !

Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#3 dragosdana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 136 Postari:

Postat 13 April 2011 - 07:55 AM

adevarul e ca nu inteleg ce doreste, credeam ca stie cineva

#4 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 14 April 2011 - 07:47 AM

Cum poate sa stie cineva (in afara persoanei respective) ...ce explicatii v-a dat !
Va spun sigur ca, TVA-ul nu are nici o legatura cu marcarea aurului !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#5 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 14 April 2011 - 08:15 AM

Poate se refera la regimul special de TVA pentru aurul de investiții, art. 152'3 CF.

#6 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 15 April 2011 - 08:19 AM

dragosdana, a scris asa : " firma imi spune ca nu trebuie sa ii facturez cu tva deoarece ea marcheaza aurul ci eu ar trebui sa informez Finantele sa ma scoata de la platitor....."

S-ar putea, d-nule marian.apetre ....insa, marcarea aurului nu are nici o legatura cu tva-ul !
Din cate stiu persoanele care detin aur cu titlu mai mare de 900 sau 995 la mie, vin foarte rar sa-l vanda la amanet.

...si va salut cu respect...nu "v-am mai citit" demult pe forum !

Aceasta postare a fost editata de cristina5859: 15 April 2011 - 08:20 AM

#7 dragosdana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 136 Postari:

Postat 10 May 2011 - 02:06 PM

Vezi postareacristina5859, la 15 April 2011 - 08:19 AM, a spus:

dragosdana, a scris asa : "<b> firma imi spune ca nu trebuie sa ii facturez cu tva deoarece ea marcheaza aurul ci eu ar trebui sa informez Finantele sa ma scoata de la platitor....."</b>

S-ar putea, d-nule marian.apetre ....insa, marcarea aurului nu are nici o legatura cu tva-ul !
Din cate stiu persoanele care detin aur cu titlu mai mare de 900 sau 995 la mie, vin foarte rar sa-l vanda la amanet.

...si va salut cu respect...nu "v-am mai citit" demult pe forum !
Pe factura emisa de clientul meu acesta a scris in rubrica tva: "taxare inversa cf art 152'3 si art 160 din codul fiscal" Aurul vandut are un titlu mai mare de 325 la mie

#8 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 11 May 2011 - 06:38 AM

Am spus ca nu are legatura cu marcarea aurului .....asta este altceva !

#9 dragosdana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 136 Postari:

Postat 11 May 2011 - 06:49 AM

Dar aurul nu trebuia sa aiba titlul mai mare de 995 la mie?

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL