Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
import urmat de livrare intracomunitara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

import urmat de livrare intracomunitara

6 replies to this topic

#1 simonaelena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 12 April 2011 - 02:34 PM

Buna ziua
Am urmatoarea problema in ce priveste regimul TVA aplicabil in cazul de mai jos:

SC ABA SRL societate platitoare de TVA in Romania, achizitioneaza de la firma A din Turcia produse, pe care le revinde firmei C cu sediul in Italia. Firma din Italia comunica firmei din Romania un cod valid de TVA.

Firma din Romania stabileste cu furnizorul din Turcia ca marfa sa fie livrata direct cumparatorului din Italia, fara ca aceasta sa tranziteze Romania.
In aceasta situatie:

1.Operatiunii economice care are loc intre firma din Romania si cea din Italia, i se pot aplica masuri de simplificare?

2. Cine are obligatia sa indeplineasca formalitatile vamale si plata TVA in vama?
3. Firma din Romania trebuie sa isi desemneze reprezentant fiscal in Italia?

Multumesc

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 April 2011 - 02:20 PM

simonaelena,

capitolul la care ai postat contine intrebari si raspunsuri strict JURIDICE !! ai capitol special pt TVA, acolo trebuia sa postezi de vreme ce intrebi despre pbl ce tin de TVA !!

topic mutat !

mai, dragilor, mai uitati-va si voi la tematica discutata in capitolele in care vreti sa postati !!
e ca si cum vrei sa faci pishu intr-o incapere, deschizi usa si te uiti daca e baia, ca sa nu faci pishu in bucatarie cumva ... sau in living ...
ca si contabili (chiar economisti) e jenant sa nu fim in stare sa incadram o intrebare la locul corect / potrivit :thumbup:

#3 simonaelena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 13 April 2011 - 03:14 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Apr 13 2011, 03:20 PM, a spus:

simonaelena,

capitolul la care ai postat contine intrebari si raspunsuri strict JURIDICE !! .............
Imi pare rau, o sa fiu mai atenta data viitoare, acum imi vine sa :thumbup:
Totusi nu are nimeni o parere despre problema mea? Am citit atat prin Codul fiscal, ca acum parca lucrurile nu mai au nici cap nici coada....

#4 simonaelena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 14 April 2011 - 01:09 PM

Revin:
Daca tot nu primesc un raspuns, poate cineva sa ma ajute cu materiale privind sistemul TVA in Italia? Promit sa studiez tot, numai sa rezolv problema asta odata!
Multumesc

#5 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 14 April 2011 - 07:11 PM

Turcia nu este in UE
opinia mea este ca:
- vama se va face la intrarea in italia,
-formalitatile si plata tva in vama le va face persoana juridica care si-a asumat aceasta obligatie, conform intelegerii partilor (contract) poate sa fie oricine, cel mai simplu este ca firma din italia sa faca asta, daca le va face firma din ro nu stiu ce va trebuie
-inre ro si italia este taxare inversa, daca se prevede ca vama o face firma din italia

Exista mai multe posibilitati, in functie de intelegerea partilor, cine ce face, deci spune concret care e intelegerea.
Poti sa te uiti si pe intrastat, acolo lucrurile sunt mai clare
pentru legislatie italiana cauta cu google, sunt o gramada si usor de gasit

#6 simonaelena

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 20 April 2011 - 12:32 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Apr 14 2011, 08:11 PM, a spus:

Turcia nu este in UE
opinia mea este ca:
-formalitatile si plata tva in vama le va face persoana juridica care si-a asumat aceasta obligatie, conform intelegerii partilor (contract) poate sa fie oricine, cel mai simplu este ca firma din italia sa faca asta, daca le va face firma din ro nu stiu ce va trebuie
-inre ro si italia este taxare inversa, daca se prevede ca vama o face firma din italia

Exista mai multe posibilitati, in functie de intelegerea partilor, cine ce face, deci spune concret care e intelegerea.
pentru legislatie italiana cauta cu google, sunt o gramada si usor de gasit
Multumesc,
Sarbatori fericite!

#7 SharpBCD

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 19 May 2011 - 07:24 PM

am avut aceasi problema.
vezi topicul asta:
http://www.conta.ro/...418#entry241418

Vezi postareasimonaelena, la 20 April 2011 - 12:32 PM, a spus:

<!--quoteo(post=240440:date=Apr 14 2011, 08:11 PM:name=mihaela_cva)--><div class='quotetop'>CITAT(mihaela_cva @ Apr 14 2011, 08:11 PM) <a href="index.php?act=findpost&pid=240440"><{POST_SNAPBACK}></a></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Turcia nu este in UE
opinia mea este ca:

pentru legislatie italiana cauta cu google, sunt o gramada si usor de gasit<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Multumesc,
Sarbatori fericite!

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL