Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Optimizarea Costurilor Fiscale - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Optimizarea Costurilor Fiscale

2 replies to this topic

#1 negry

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 30 April 2011 - 11:44 AM

Prin optimizarea costurilor fiscale se intelege:
Orice activitate desfasurata in limita legislatiei al carui scop este reducerea obligatiilor fiscale prin:
- Scutirea, reducerea, amanarea obligatiilor fiscale
- Recuperarea in timp corespunzator a creantelor fiscale sau evitarea detinerii de creante fiscale permitand obtinerea de costuri reduse de finantare a obligatiilor fiscale
- Posibilitatea recuperarii pierderilor fiscale din rezultatele fiscale ulterioare
- Fructificarea legislatiei fiscale pentru obtinerea maximului deducerilor fiscale si minimizarea situatiilor in care nu se accepta deducerile fiscale
- Desfasurarea/efectuarea operatiunilor impozabile in zonele unde nivelul de taxare, costurile si riscurile fiscale sunt cele mai scazute
- Nu este rezultatul unor abuzuri de interpretare a legii fiscale sau de acte care sa contravina legislatiei fiscale.
Solutiile de optimizare fiscala presupun interpretarea legislatiei fiscale, de regula conform interesului legiuitorului si nu prin argumentatii sau interepretari ale legii numai in favoarea contribuabilului.
Operatiunile, tranzactiile, baza impozabila, subiectii tranzactiei si alte informatii aferente optimizarii fiscale sunt detaliate transparent si corespunzator in toate raportarile contabile si fiscale obligatorii ale contribuabilului.Solutiile aleg desfasurarea/efectuarea operatiunilor impozabile in zonele unde nivelul de taxare, costurile si riscurile fiscale sunt cele mai scazute pentru contribuabil.

Acestea fiind spuse:
Voi ce tehnici de optimizare fiscala folositi?
Ar fi de mare folos informatiile de acest tip pentru toata lumea de pe forum avand in vedere vremurile turbulente pe care le traim.

p.s. Propun ca acest topic sa fie pinned.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 02 May 2011 - 10:39 AM

#2 dannad001

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 224 Postari:

Postat 02 May 2011 - 09:37 AM

Eu aplic reglementarile legale dar EVIT optimizarea fiscala pentru ca se "fura" deja foarte mult.
Ar fi culmea la cata Evaziune fac firmele mici si mijlocii sa le creez si avantaje suplimentare. Se descurca ei foarte bine si singuri ! :thumbup:

Topicul asta este bun pentru acele 0,1% din firme care sunt "cinstite". Unde or fi astea, oare ?

#3 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 May 2011 - 10:44 AM

@negry: ti-am eliminat reclama din text (link site) si reclama din semnatura (4 link-uri) !

iti suspend 90 zile dreptul de a posta pt multipla reclama neautorizata !

topic mutat la "diverse probleme contabile" !

citeste regulamentul si respecta-l, in caz contrar nu vei mai putea activa pe acest forum !

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL