Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Alimentatia de protectie - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Alimentatia de protectie

3 replies to this topic

#1 Aneka

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 10 May 2011 - 02:24 PM

Buna ziua,

As dori sa stiu in ce conditii si care este cadrul legal pentru acordarea alimentatiei de protectie.
Daca sunt persoane care acorda alimentatie de protectie angajatilor as dori sa stiu daca sunt conditionate alimentele(tipul) de lege.

Va multumesc anticipat

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 10 May 2011 - 08:00 PM

Conform L. 319/2006, ar trebui sa vezi CCM la nivel de ramura :
"ART. 14
Alimentația de protecție se acorda în mod obligatoriu și gratuit de către angajatori persoanelor care lucrează în condiții de munca ce impun acest lucru și se stabilește prin contractul colectiv de munca și/sau contractul individual de munca."

Dana

#3 flo8200

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:

Postat 11 July 2011 - 04:26 PM

Ceea ce caut eu este sa aflu care sunt conditiile de munca ce impun. Nu am cunostinta de vreo limitare a valorii acestei alimentatatii. Se mai practica si posibilitatea ca angajatii sa mearga la un magazin agreat sa cumpere alimente.

CF, art. 55, alin. (4), lit. e):
Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale și nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
e) contravaloarea echipamentelor tehnice, a echipamentului individual de protecție și de lucru, a alimentației de protecție, a medicamentelor și materialelor igienico-sanitare, a altor drepturi de protecție a muncii, precum și a uniformelor obligatorii și a drepturilor de echipament, ce se acordă potrivit legislației în vigoare;

Norme CF
84. Nu sunt venituri impozabile:
- contravaloarea alimentatiei de protectie primite in mod gratuit de persoanele fizice care lucreaza in locuri de munca cu conditii grele si vatamatoare;

#4 bogdan_p

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 11 July 2011 - 05:26 PM

LEGEA nr.319 din 14 iulie 2006, Legea securității și sănătății în muncă prevede la art. 14:
" Alimentația de protecție se acordă în mod obligatoriu și gratuit de către angajatori persoanelor care lucrează în condiții de muncă ce impun acest lucru și se stabilește prin contractul colectiv de muncă și/sau contractul individual de muncă."

Nu mai exista norme stabilite prin ordin al Min. Sanatatii si al Min Muncii.
In practica nu am intalnit aceste cazuri.
Am gasit un anunt de licitatie pentru alimentația de protecție organizat de REGIA AUTONOMA PENTRU ACTIVITATI NUCLEARE.
Poti sa te interesezi la un medic de medicina muncii si la un inspector se securitate si sanatate in munca.

Aceasta postare a fost editata de bogdan_p: 11 July 2011 - 05:27 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL