Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
incasare in avans pe baza unei facturi proforme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

incasare in avans pe baza unei facturi proforme

1 reply to this topic

#1 avdia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 194 Postari:

Postat 06 July 2011 - 04:23 PM

Buna ziua,

La una dintre societati am o incasare in avans, in ianuarie 2010, pe baza unei facturi proforme. Suma a intrat prin banca,insa nu s-a mai emis factura deoarece nu mai este marfa pe stoc. Cum ar trebui sa procedez, fiindca marfa nu mai exista pe stoc (nu poate fi adusa decat prin import si cu firma respectiva societatea nu mai colaboreaza, clientul care a facut plata (a primit si marfa)s-a inregistrat cu intrare marfa (este corect sa te inregistrezi cu intrari de marfa pe baza unei proforme??)si nu doreste vreo metoda de solutionare (pe buna dreptate respectivul asteapta factura).
Dati-mi o solutie, fiindca nu stiu cum sa rezolv problema.Astept un control de fond si cred ca urmeaza o amenda pentru situatia aceasta.

#2 Cosma Violeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 06 July 2011 - 08:20 PM

nu poti inregistra o intrare de marfa, care de fapt nu exista, deci nu poti inregistra proforma(aceasta e o informare prealabila )
cred ca cel mai corect ar fi , pentru banii primiti sa emiteti fact de avans livrare (cf contract, comanda...), iar atunci cand veti face livrarea efectiva veti storna avansul .

Contabilii nu fac audiență. Ei trăiesc în anonimat, nu caută lumina
reflectoarelor.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL