Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Lamurire TVA intracomunitar..? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Lamurire TVA intracomunitar..?

1 reply to this topic

#1 tamyracom

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 31 July 2011 - 07:09 PM

Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania.
Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria.
De exemplu:
eu cumpar 1 deo spray cu pretul de 1,16 euro= 5 RON fara TVA si il vand aici cu 2,09 euro = 9 RON.
Vreau sa stiu cat este adaosul meu din acesti 9 ron si cat reprezinta TVA pe care trebuie sa il platesc eu la stat(si cum il calculez) tinand cont ca eu iau produsele la preturi fara tva din ungaria..

#2 bogdan_p

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 31 July 2011 - 10:25 PM

Cel mai bine ar fi sa purtati o discutie cu contabila dvs.
Va poate explica cum este cu TVA-ul in general.
Firma atunci cand cumpara marfa, servicii (telefonie mobila, gaze, electricitate etc.) i se factureaza cu TVA, adica plateste impreuna cu marfa/serviciul si TVA-ul aferent acesteia, adica TVA deductibil.
Atunci cand vinde produse pe langa valoarea marfurilor pe care le vinde pune si TVA, deci va incasa pe langa valoarea marfurilor vandute si TVA -u] aferent acestora adica TVA exigibil.
TVA-ul pe care trebuie sa-l plateasca este dat de diferenta dintre TVA-ul exigibil si cel deductibil, adica intre TVA ul pe care l-a facturat la momentul vanzarii marfurilor si TVA pe care la platit la momentul cumpararii marfurilor.

Acum venind la cazul dvs. pentru achizitii intracomunitare: la achizitie nu se plateste TVA.
Ceea ce platiti este TVA-ul la marfa vanduta.
Pentru cazul dat daca 9 lei este pretul de vanzare cu TVA 24% atunci TVA-ul aferent este de 1.75 lei.
Sa presupunem prin absurd ca nu s-au facut alte achizitii purtatoare de TVA si nici alte vanzari atunci TVA-ul datorat este de 1.75 lei.

Poveste lunga cu TVA-ul , si aceasta este versiunea prescurtata si cazul simplu.

Aceasta postare a fost editata de bogdan_p: 31 July 2011 - 10:34 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL