Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Declaratie 301 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Declaratie 301

4 replies to this topic

#1 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 10 November 2011 - 01:43 PM

Buna ziua, am si eu urmatoarea speta:
Soc.neplatitoare de tva intentioneaza sa efectueze prestari servicii catre soc platitoare de tva din olanda. Este vorba de o taxa de consultanta. Din ce am gasit eu, este vorba de operatiune neimpozabila in Romania cf. art.133 al.2.
Bun, am fost si am depus 091 (ptr decont 301) si 095 (inregistrare in Roi).
Referitor la 091: parerile sunt impartite: 301este doar ptr achizitii intracomunitare? sau este decont special si pentru achizitii si pentru livrari intracomunitare? si se plateste tva cf decont 301?
Am fost chiar si la administratie sa intreb, unii zic intr-un fel, altii in alt fel.
Astept un raspuns cat de repede din partea dumneavoastra.
Multumesc frumos.

#2 prepeleac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 141 Postari:

Postat 10 November 2011 - 05:12 PM

Locul prestarii serviciilor este in Olanda, operatiunea fiind neimpozabila in Ro.
Cu toate acestea, firma din RO are o serie de obligatii, respectiv:
Inainte de efectuarea operatiunii:
Inregistrarea in scopuri de TVA pentru servicii intracomunitare conf art. 153 indice 1 lit b(nu este o inregistrare de drept comun ci numai pentru operatiuni intracomunitare deci nu colectezi TVA pentru operatiuni interne, nu deduci etc).
Inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari
Dupa efectuarea operatiunii:
Depunerea declaratiei 390 VIES in care se va indica tranzactia efectuata.

Decontul 301 nu are legatura cu operatiunea descrisa(se depune numai pentru operatiuni taxabile in RO).

#3 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 10 November 2011 - 06:10 PM

Decontul 301 nu are legatura cu operatiunea descrisa(se depune numai pentru operatiuni taxabile in RO).

Multumesc pentru raspuns. Sunt intru totul de acord...doar ca doamnele de la Anaf zic ca ar trebui declarata prestarea si in 301, si sa se pupe sumele cu 390...
Aici e buba mea.

Aceasta postare a fost editata de Danutzaa: 10 November 2011 - 06:11 PM

#4 prepeleac

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 141 Postari:

Postat 10 November 2011 - 09:53 PM

Doamnele de la ANAF mai bine se pupa intre ele si in felul asta scapa de prelucrat doua declaratii si raman numai cu una.

Scrie la art. 156 indice 3 cand se depune decontul special, respectiv:

(1) Decontul special de taxă se depune la organele fiscale competente de către persoanele care nu sunt înregistrate și care nu trebuie să se înregistreze conform art. 153, astfel:
a) pentru achiziții intracomunitare de bunuri taxabile, altele decât cele prevăzute la lit. b) și c), de către persoanele impozabile înregistrate conform art. 1531;
b) pentru achiziții intracomunitare de mijloace de transport noi, de către orice persoană, indiferent dacă este sau nu înregistrată conform art. 1531;
c) pentru achiziții intracomunitare de produse accizabile, de către persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate conform art. 1531;
d) pentru operațiunile și de către persoanele obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. (2) - (4) și (6);
e) pentru operațiunile și de către persoanele obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (5), cu excepția situației în care are loc un import de bunuri sau o achiziție intracomunitară de bunuri.

Tu faci o prestare intracomunitara de servicii pentru care persoana obligata la plata taxei este beneficiarul din celalalt stat membru.

#5 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 11 November 2011 - 10:00 AM

Multumesc frumos.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL