Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Adaos negativ la receptie. Este posibil? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Adaos negativ la receptie. Este posibil?

1 reply to this topic

#1 mojoMG

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 17 November 2011 - 12:32 PM

Salutare,
Am urmatoarea problema:
Sunt comerciant cu amanuntul.
Am primit de la un furnizor o factura cu mai multe pozitii de marfa si o pozitie de discount. Cand inregistrez NIR-ul, aplicand pretul practicat de societatea mea, imi rezulta adaosuri negative. Daca anulez pozitia de discount si o scad proportional la pretul unitar al fiecarui produs, atunci adaosurile sunt pozitive si corespund adaosului mediu practicat de firma. Nelamurirea mea este urmatoarea: daca evidentiez in contabilitate pozitia de discount si las adaosul negativ este in regula? La un control pot dovedi ca de fapt eu nu am vandut sub pretul de achizitie?
Va multumesc.

#2 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 17 November 2011 - 06:02 PM

Corect este ca discount-ul acordat, sa-l scadeti din pretul marfii achizitionate, iar marfa sa o receptionati la valoarea neta (fara discount). Nu puteti avea adaos negativ sub nici o forma.

Dana

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL