Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
restituirea aportului patron este impozabila? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

restituirea aportului patron este impozabila?

aport patron impozit profit
3 replies to this topic

#1 George Popescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 12 February 2012 - 03:47 PM

Buna Ziua,

Am trecut de la micro la impozit pe profit incepand de la sfarstiul anului trecut.

In cursul anului trecut am imprumutat firma cu o suma de bani in Euro, destul de frumusica.

Banii i-am virat in contul de la Banca drept "aport patron" dupa ce am completat un contract dat de ei pentru a "imprumuta firma".

Intrebarile mele ar fi:

1) imi pot vira inapoi banii tot in valuta, in contul meu, pe masura ce firma incepe sa produca acesti bani;

2) platesc impozit pe profit 16% pentru acesti bani pe care mi-i restitui, sau nu ceea ce restitui scad din profit, si deci nu platesc impozit pe profit pentru ei?

De asemenea, am mai venit cu alte sume mici de bani ca aport patron in lei, anul acesta, cand deja devenisem impozitat pe profit.

3) Pot sa-mi recuperez aceste sume mici facand transfer in contul meu?

4) Cu sau fara plata impozitului de 16% pe profitul pe care mi-l restitui in contul aportului?

Multumesc,
George

#2 kmkz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 12 February 2012 - 06:51 PM

imprumuturile, in valuta sau in lei, nu sunt venituri impozabile (cand le primesti) si nici cheltuieli deductibile (cand le restitui). Nu au legatura cu profitul impozabil, decat in masura in care produc venituri/cheltuieli din diferente de curs valutar.
Evident, aceste imprumuturi pot fi recuperate in valuta in care au fost initiate, in baza unui contact de imprumut.
Exista doar restrictii referitoare la deductibilitatea cheltuielilor cu diferentele de curs valutar sau cu dobanzile (daca e cazul), legate de gradul de indatorare al societatii.

#3 George Popescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 15 February 2012 - 07:24 PM

Multumesc!

Asadar, inteleg ca daca firma obtine un castig X, din el pot sa-mi virez o suma Y, fara ca pentru aceasta suma sa platesc impozit pe profit.

Cu alte cuvinte, din castigul X scad mai intai cat am returnat din imprumut (suma Y) si apoi ce imi ramane, daca ramane ceva, este profitul la care urmeaza sa platesc 16%.

Corect?

Aceasta postare a fost editata de George Popescu: 15 February 2012 - 07:25 PM

#4 kmkz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 15 February 2012 - 08:19 PM

Nu. Restituirea imprumutului nu afecteaza cheltuielile==>profitul==>impozitul pe profit.
Restituirea imprumutului se face in conditiile contractuale, daca ai disponibilitati, nu daca ai profit.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL