Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
plata factura facuta de o persoana fizica in numele firmei - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

plata factura facuta de o persoana fizica in numele firmei

8 replies to this topic

#1 cismasu1

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 02 May 2012 - 07:52 PM

O mica problema... am o factura emisa pe numele SRL, plata a fost facuta de o persoana fizica din contul lui de la banca.

Situatia apare in felul urmator:

1. Factura este emisa pe data de 26.04.n in numele firmei
2. Am facut o dispozitie de plata catre persoana fizica pe 26.04.n pe suma din factura pe care am inregistrat-o in registrul de casa pentru a justifica iesirea de numerar
3. Detin extrasul de cont al persoanei fizice in care apare suma platita pe data de 30.04.n

Este corect cum am procedat, si am folosit documentele justificative corecte? Am nevoie de extrasul de cont al persoanei fizice?

#2 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 03 May 2012 - 05:15 PM

Conform intelegerii dintre parti, se inregistreaza achitarea obligatiei de plata de catre persoana fizica in numele societatii si achitarea sumei datorate persoanei fizice:
401=462
462=5311

#3 mona.co.nt

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 10 August 2012 - 01:52 PM

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea acestui caz concret :
1.parteneri contract : beneficiar lucrare constructie imobil si constructor;
2.obligatie contractuala : constructorul obtine avize in numele si pentru beneficiar ; factura este emisa de furnizorul de avize pe numele beneficiarului;
3.obligatie contractuala : constructorul solicita returnarea platii furnizorilor de avize in momentul emiterii primei facturi de lucrari catre beneficiar.
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei dileme :
1. cum inregistreaza constructorul in contabilitatea sa o factura ce nu este pe numele sau ci pe numele beneficiarului de avize?
2. cine are obligatia inregistrarii facturii in contabilitate : constructorul care plateste si ulterior factureaza catre beneficiar (desi factura este pe numele beneficiarului) sau beneficiarul care primeste factura (de la constructor) dupa 2 luni de la emiterea ei de catre furnizorul de avize?
3. se poate sa ma ajutati cu o monografie contabila in acest caz?
Mii de multumiri
O ZI FRUMOASA !

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 10 August 2012 - 05:49 PM

1.faci factura de decontare conf contract, la care atasezi avize+facturi emise de furnizori pt beneficiari, inreg ctb 4111=462,
2. achiti facturile emise de furnizori pt beneficiari 462=5311
3.incasezi de la beneficiar 5311=4111

#5 mona.co.nt

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 11 August 2012 - 02:54 PM

Va multumesc pentru raspuns.
Citind art.137 alin.3 din Codul Fiscal, constat ca TVA aferenta facturii emise de furnizorul de avize si achitata de constructor in numele beneficiarului este dedusa de beneficiar abia in momentul primirii facturii de decontare de la constructor, respectiv dupa 2 luni de la emitere.
Monografia ar fi:
constructor: 462 = 5121
411 = %
704
4427
411 = 462 (fara tva)
5121 = 411

beneficiar : % = 404
231
4426
471 = 404

factura aviz : % = 471
605
4426

Ce parere aveti?
Multumesc
O ZI FRUMOASA !

#6 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 14 August 2012 - 03:15 PM

constructor 411 = %704;4427-ii iei comision ca ai luat avize in numele lui? ce fel de venituri sunt?
te intereseaza si la beneficiar? este operatia in oglinda.
1 primeste de la tine factura de decontare si originalul facturilor:231, 4426=401 (CEZ etc)+401=461 (decontare)
2 iti achita tie 461=5121 sau 5311
Am folosit 461 ca sa evidentiez soc.ta dferit. poti folosi 401analitic.
imi pare rau pt tine, cred ca nu esti multumita de faptul ca sunt singura care iti raspunde. sorry

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 14 August 2012 - 03:18 PM

#7 mona.co.nt

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 16 August 2012 - 08:18 PM

multumesc frumos mihaela pentru timpul acordat .
se pare ca nimeni nu a intalnit aceasta speta , sau .....nu m-am facut eu inteleasa;
codul fiscal ar trebui sa fie mai explicit (respectiv art.137 alin.3) si poate as reusi astfel sa inteleg problema relatata;
sper sa ma mai auda cineva si sa-mi indrume pasii in rezolvarea acestei dileme....
O ZI FRUMOASA !

#8 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 23 August 2012 - 08:38 PM

Pentru Factura de decontare emisa de constructor catre beneficiar Mihaela_cva ti-a indicat corect inregistrarile contabile atat la constructor cat si la beneficiar. Factura de decontare care va cuprinde total sume plus TVA se transmite beneficiarului insotita de factura achitata in numele sau. Constructorul care a achitat facturile in numele beneficiarului nu exercita dreptul de deducere pentru sumele achitate, nu colecteaza taxa pe baza facturii de decontare si nu inregistreaza aceste sume in conturile de cheltuieli, respectiv de venituri.

#9 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 26 August 2012 - 08:38 PM

multumesc lexiroxi

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi