Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TVA auto second hand - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TVA auto second hand

tva intracomunitar auto
2 replies to this topic

#1 dpopescu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 03 June 2012 - 08:49 AM

Am cumparat de 2 saptamani pe o firma platitoare de TVA un auto second de la o persoana fizica prin contract de vanzare-cumparare. Acesta la randul lui cumparase de la o firma cu factura masina cu un pret de 12000 lei. Mie mi-a vandut cu un pret de 125oo lei, Acum din cauza neintelegerilor dintre actionari sunt nevoit sa iau eu masina pe persoana fizica. Cum procedez? Emit factura? Asta ar presupune sa platesc TVA la toata suma? Care sunt variantele si ce pot face? Masina nu a fost inmatriculata pana acum de cand sa vandut prima data de prima firma.dar a fost radiata la financiar de catre persoana fizica. Noi nu am apucat sa o inregistram la financiar.

#2 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 06 June 2012 - 08:47 PM

Si nu puteti reface contractul direct pe numele dumneavoastra ?
Sau a-ti platit masina prin virament bancar.
Daca nu puteti reface contractul de vanz-cump cu acea persoana direct pe numele dvs si nu pe firma, atunci nu aveti decat sa emiteti factura cu TVA aferent.

#3 Grigore Doru

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 26 July 2012 - 07:33 PM

Buna ziua,

O societate comerciala care este inscrisa in ROI, achizitioneaza un autoturism second hand din Olanda, factura este emisa fara TVA, spuneti-mi ce obligatii are cumparatorul privind regimul de TVA, declarare, plata. ce declaratii trebuie sa depuna, se schimba cumva perioada de raportare de la trimestru la lunar in cazul decontului de TVA?

Va multumesc anticipat.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL