Draga mea, in alt topic te-ai exprimat la genul feminin si de aceea ma voi adresa tie la acest gen, chiar daca ID-ul tau este un nume masculin
Ai pus intrebari logice si de bun-simt, specifice cuiva la inceput de drum, deci
nu e vb ca-s puerile !!
Am intuit ca esti speriata, fiind bobocel in conta (cunosc f bine sentimentul, am trecut si eu "p-acolo", multi dintre noi am simtit ce simti tu acum) si de aceea am incercat sa-ti explic ca nu e cazul sa intri in panica.
Oricine mai greseste si tinand seama ca, pana la urma, e vb doar de niste cifre si niste bani pe care patronul oricum ar fi trebuit sa-i plateasca daca nu intervenea aceasta eroare (deci, tot acolo se ajungea, mai putin eventualele accesorii), vedem ca ingrijorarea nu-si mai are locul, draga mea "conta-bobocica"

De asemenea, orice patron cu mintea intreaga si un minim de simt economic isi asuma, in fct. de anvergura afacerii sale, o oarecare marja de cheltuieli neprevazute, printre care si unele provenite din erorile angajatilor. Asadar, in mod rational, nu ar trebui sa ai necazuri pt ce s-a intamplat cu aceasta incadrare gresita a per. de amortizare, chiar daca - in urma recalcularii impozitului pe profit - vor interveni ceva accesorii pt neplata la termen.
Sa revenim la "cestiunea" de baza ...

Nici sa fi putut, nu ai mai fi avut voie sa umbli la conta 2011 fiindca deja ai predat bilantul anual !! Corectiile de care am vb se fac - OBLIGATORIU in cazul tau - exclusiv pe seama ct. 1174.
Sigur ca diferentele se introduc in contabilitate si o sa-ti dai seama, imediat, de ce !!
Toate operatiunile se fac prin 1174, astfel :
- amortizarea stornata: 1174 (pe post de cheltuiala, in locul lui 6811) = 2813. , - (minus) X (suma de stornat la amortizare)
- subventie stornata : 4752 = 1174 (pe post de venit, in locul lui 7584) , - (minus) Y (suma de stornat afer, cotei eligibile de amortizare)
- dif. impozit de plata : 1174 (in locul lui 691) = 4411 , cu + z (suma impoz. pe profit rezultata in plus)
Ca urmare, in 2813 vei avea amortizarea corecta la zi (diminuata), in ct. 4752 vei avea soldul subventiei netransferat la venituri, iar in ct. 4411 vei avea impozitul pe profit actualizat care (din ce spui) nu va trebui platit TOT fiindca, PE SOLD, vei ramane doar cu diferenta (daca nu cumva se compenseaza complet).
In 1174 vei avea profit (eu l-as inchide prin 1171) pe care il poti repartiza ulterior, prin hot. AGA, sau il poti lasa pana la urmat. repartizare (2013), mai ales ca sumele nu-s mari, banuiesc.
Refaci decl. 100 si 101 si ... asta-i tot !!
Dragilor, aveti alte pareri privind rezolvarea aceste spete , va rog ??