Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
decl. 200 / topic 2012 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

decl. 200 / topic 2012

1 reply to this topic

#1 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 26 April 2012 - 06:15 PM

200 -Declaratie privind veniturile realizate din Romania (OPANAF 52/2012)
Depunerea declaratiei
Declaratia se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau
intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din:
1.1. Activitati independente;
1.2. Cedarea folosintei bunurilor;
1.3. Activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;
1.4. Transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in
cazul societatilor inchise;
1.5. Operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract,
precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare
tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
2. Termenul de depunere si organul fiscal competent
2.1. Termen de depunere:
- anual, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui
de realizare a venitului;
- ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara, prin completarea
unei declaratii rectificative pana la termenul prevazut de lege, situatie in care se va inscrie "X"
in casuta special prevazuta in formular in acest scop.

Declaratia 200 se depune prin Internet prin portalul www.e-guvernare.ro folosind un certificat digital calificat de catre contribuabilii care au un certificat digital calificat in nume propriu.
Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, completeaza D200 inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil.Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

#2 adriana.r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 02 May 2012 - 11:07 AM

Am contract cu o firma pe drepturi de autor. Societatea retine impozitul pe venit la sursa, aplicand cota de 10%.
Acum trebuie sa completez declaratia 200 si nu imi este clar ce trebuie sa scriu la rd. 3.1.
Am scris la rd 1 venitul brut.
Am scris la rd 2 cheltuielile deductibile.
Am obtinut la rd 3 venitul net anual.
Si la rd 3.1 zice: venitul net aferent activitatilor cu regim de retinere la sursa a impozitului.
Trec aceeasi suma ca la rd 3? sau cum obtin aceasta suma? tot ce am incasat din acest contract a fost impozitat cu 10% prin retinere la sursa.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL