Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
impozitare venituri din silvicultura (?) - persoana fizica - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

impozitare venituri din silvicultura (?) - persoana fizica

4 replies to this topic

#1 bolba

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 12 September 2012 - 02:59 AM

Un SRL cu cod CAEN 1610,cumpara de la persoane fizice pe baza de borderou de achizitie bustean rasinoase .
Provenienta busteanului :
- cumparat de la ocol silvic pt. care s-a emis : aviz primar ,factura si chitanta de catre ocolul silvic catre persoana fizica,
- de pe proprietate pt care ocolul silvic a emis aviz primar.

Va rog frumos ,daca e posibil,sa-mi spuneti :
- ce impozit pe venit si contributii sociale trebuie sa retin la sursa la plata venitului catre persoana fizica ,de la 01.07.2012?
- venitul realizat de persoana fizica care vinde busteanul cumparat de la ocolul silvic ,se poate incadra ca venituri din silvicultura ?

Din ce-am citit in Coddul fiscal, cf art.42k) si art 296^24 alin 5^1,deduc ca pt .busteanul de pe proprietate nu se calculeaza,retine si vireaza , impozit si nici contributii sociale.Asa sa fie ?

Nu stiu cum sa incadrez venitul obtinut din vanzarea busteanului cumparat.
- venit neimpozabil cf.art. 42 g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, .....si-n acest caz nu datoreaza nici contributia de sanatate ?
Ma chinui de ceva vreme cu aceasta problema,sper sa gasesc raspuns pe acest forum.
Va multumesc

#2 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 12 September 2012 - 12:33 PM

COD CAEN 1610 = uscator de chestea = cumperi, usuci si apoi vinzi cherestea.

COD FISCAL, ART. 42. Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
.................
k) veniturile din agricultură şi silvicultură, cu excepţia celor prevăzute la art. 71;

ART. 71 : Definirea veniturilor din activităţi agricole
Veniturile din activităţi agricole sunt venituri din următoarele activităţi:
a) cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor, în sere şi solarii special destinate acestor scopuri şi/sau în sistem irigat;
b) cultivarea şi valorificarea arbuştilor, plantelor decorative şi ciupercilor;
c) exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole şi altele asemenea;
d) valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.

NORME METODOLOGICE :
ART. 42 k)

9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind:

- veniturile realizate de proprietar/arendaş din valorificarea în stare naturală a produselor obţinute de pe terenurile agricole şi silvice, proprietate privată sau luate în arendă. Începând cu data de 1 ianuarie 2009 sunt impozabile veniturile băneşti realizate din valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială ori către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.

- veniturile realizate de către persoane fizice asociate în forme de proprietate asociative prevăzute de art. 26 din Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr.18/1991 şi ale Legii nr. 169/1997, cu modificările şi completările ulterioare, din valorificarea direct sau prin intermediul formelor de proprietate asociative respective a produselor silvice, în condiţiile legii;

- veniturile provenite din: creşterea animalelor şi păsărilor, apicultură şi sericicultură;

- veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea în stare naturală, prin unităţi specializate, cum ar fi centre sau puncte de achiziţie, a produselor culese sau capturate din flora şi fauna sălbatică.

10. Se consideră în stare naturală: produsele agricole obţinute după recoltare, masa lemnoasă definită potrivit legislaţiei în materie, precum şi produsele de origine animală, cum ar fi: lapte, lână, ouă, piei crude şi altele asemenea, plante şi animale din flora şi fauna sălbatică, cum ar fi: plante medicinale, fructe de pădure, ciuperci, melci, scoici, şerpi, broaşte şi altele asemenea.

#3 bolba

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 12 September 2012 - 03:32 PM

Va multumesc mult de tot.As dori parea d-voastra legata de intrebarile puse in mesaj.
Am citit Codul fiscal si normele in special art .42; 71; 78; 296,tot ce s-a postat aici si nu numai ,legat de venituri cu stopare la sursa ,dar nu m-am lamurit.

Cod CAEN 1610=Prelucrarea bruta a lemnului ( la mine).Din bustean fac cherestea ,care o vand .
Am dedus din CF ca nu trebuie sa retin impozit si nici contrib .la sanatate pt.busteanul cumparat cu provenienta de pe proprietate (terenul pres.fizice -vanzatorul).Da?

Nu stiu cum sa incadrez venitul platit pers.fizice pt. busteanul cumparat ,dpv a impozitului pe venit si- a contrib de sanatate de 5.5%.
Se incadreaza la art.42g )CF?

Va rog,ajutati-ma ,plutesc in ceta deasa ,stau pe loc de 2 luni cu inreg. BA -achizitii busteni de la persoane fizice.

Sa va dea Dumnezeu putere si rabdare.
Numai bine.

Aceasta postare a fost editata de bolba: 12 September 2012 - 03:34 PM

#4 bolba

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 18 September 2012 - 12:28 AM

Recunosc ca nu m-am exprimat destul de clar,ma refer la :
,,Nu stiu cum sa incadrez venitul platit pers.fizice pt. busteanul cumparat ,dpv a impozitului pe venit si- a contrib de sanatate de 5.5%.
Se incadreaza la art.42g )CF?"

Exprimare mai pe inteles.
Nu stiu cum sa incadrez venitul platit pers.fizice pt. busteanul cumparat de persoana fizica de la primarie , pe care-l revinde SRL-ului,dpv a impozitului pe venit si- a contrib de sanatate de 5.5%.

Am gasit raspunsul
Venit neimpozabil cf.art.42g) cod fiscal

#5 hlli

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 07 March 2013 - 10:17 PM

Realizez venituri din silvicultura, prin vanzarea materialului lemnos din padurea proprie, in baza unui contract de administratie.
De la 01.02.2013 aceste venituri sunt supuse impozitului pe venit, in sistem real, fiind asimilate veniturilor din activitati independente, cu evidenta contabila in partida simpla. Urmare acestui fapt ar trebui sa declar, prin formularul 220, veniturile si cheltuielile estimate pentru anul 2013.
Finantele va vor lua in evidenta ca si persoana fizica, pe CNP? Sau va trebui sa ma constitui ca si o entitate de PFA, I.I., I.F....?
Pentru veniturile din silvicultura se mai datoreaza si contributie de sanatate. Ce am de facut pentru acest lucru? In baza de ce documente si unde se stabileste contributie de sanatate?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL