Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
scutire TVA - bilete de intrare loc de joaca copii - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

scutire TVA - bilete de intrare loc de joaca copii

2 replies to this topic

#1 Melinda Spatar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 25 October 2012 - 04:07 PM

Un SRL platitor de TVA, care are caen principal 9321-Balciuri si parcuri de distractii, detine un loc de joaca interior pentru copii.
Pe langa aceasta activitate mai are si comert, activitate nescutita de TVA.
Pentru serviciile oferite in cadrul locului de joaca se vand bilete de intrare.
Locul de joaca functioneaza din anul 2007 si pana in prezent la valoarea biletelor de intrare nu s-a adaugat TVA. S-a depus lunar decontul de impunere la Directia de Venituri si s-a platit 5% impozit ca si "impozit pe spectacole" din valoarea incasarilor. Incasarile erau fara TVA, deci nu s-a colectat si ca atare nu s-a platit TVA la stat.
Intrebarea ar fi daca s-a procedat corect cu TVA-ul, in ideea in care incasarile din vanzarea biletelor la locul de joaca (incadrate la "spectacole") s-au considerat ca fiind scutite de TVA.
Daca detineti sau aveti acces la contabilitatea unui loc de joaca pentru copii, va rog sa-mi spuneti dvs. cum ati procedat cu TVA-ul la biletele de intrare.
Va multumesc anticipat pentru un raspuns.

#2 foxyexp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 07 November 2012 - 09:23 AM

Locul de joaca pentru copii in opinia mea este o prestare de servicii catre populatie iar mai corect, sumele incasate trebuiau marcate pe casa de marcat si eliberat bon fiscal. Nu cred ca a fost corect sa considerati aceasta activitate ca si scutita de tva.

#3 Melinda Spatar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 13 November 2012 - 01:52 PM

Vezi postareafoxyexp, la 07 November 2012 - 09:23 AM, a spus:

Locul de joaca pentru copii in opinia mea este o prestare de servicii catre populatie iar mai corect, sumele incasate trebuiau marcate pe casa de marcat si eliberat bon fiscal. Nu cred ca a fost corect sa considerati aceasta activitate ca si scutita de tva.

Va multumesc pentru raspunsul dvs.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL